Voronin: Mecanismul de înregistrare a independenţilor a fost creat astfel ca aceştia să poată fi excluşi în orice moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Democrat a creat astfel procesul de înregistrare a candidaţilor independenţi pe circumscripţii uninominale la următoarele alegeri, încât aceştia pot fi excluşi din cursa electorală în orice moment, dacă vor vedea că acesta are potenţial. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Dacă vor vedea că acesta are autoritate în circumscripţia unde candidează, va putea fi scos din cursă în orice moment”, spune Vladimir Voronin.

Potrivit lui, guvernarea a inventat procedura de acumulare a semnăturilor, care pot fi nevalidate, dacă pentru acest candidat semnează oameni care au mai semnat pentru alţi politicieni. De asemenea, a fost inventat testul de integritate pe care un candidat ar putea să nu-l treacă pentru orice detaliu. „Apoi a fost inventat testul pentru verificarea sănătăţii. Toate aceste teste au fost inventate pentru a crea bariere, de exemplu, un candidat a trecut testul integrităţii, dar nu va trece la adunarea semnăturilor. Dacă a adunat semnăturile, nu treci testul privind sănătatea”, consideră liderul comuniştilor.

Despre propunerea de a reduce numărul deputaţilor, Vladimir Voronin spune că numărul parlamentarilor nu trebuie redus, făcând trimitere la practica altor ţări din spaţiul post-sovietic unde numărul populaţiei este mai mic, iar numărul parlamentarilor este echivalent sau mai mare decât în Moldova. „Nu din acest lucru trebuie reduse cheltuielile. Trebuie să crească economia, majorată producţia, agricultura, să se mărească piaţa, să crească exporturile. Din contul acestora trebuie să prospere ţara, dar nu din reducerea a 10 sau 15 deputaţi”, a afirmat parlamentarul.

Referindu-se la activitatea actualului legislativ, Vladimir Voronin spune că pe întreg mandatul Parlamentului, legislativul trebuia să aibă 312 şedinţe, dar a desfăşurat doar 172 sau 55%. „Jumătate din mandat deputaţii nu au făcut nimic”,  a adăugat liderul PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite