Voronin solicită sancţionarea PDM şi PSRM pentru încălcarea legislaţiei: Au început înaintarea prealabilă a candidaţilor pe circumscripţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) ca Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor şi Partidul Şor să fie sancţionate în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru că au ar fi început prematur agitaţia electorală.

„Unele partide politice şi organizaţii social-politice (PSRM, PD, Partidul Şor ş. a.) deja au început procesul de înaintare prealabilă a candidaţilor pe circumscripţiile uninominale prin ce se încalcă flagrant legislaţia în vigoare”, a afirmat Vladimir Voronin, potrivit unui comunicat de presă emis de PCRM.

Potrivit ex-preşedintelui ţării, acţiunile partidelor de înaintare a candidaţilor precum şi a pesoanelor înaintate în calitate de candidaţi pe circumscripţii uninominale „se organizează public cu participarea cetăţenilor fără apartenenţa de partid, şi sunt mediatizate pe larg de sursele mediatice afiliate acestor partide şi nu numai”.

„Prin răspândirea imaginii acestor candidaţi şi informaţiei privind biografia şi averea lor se efectuează prezentarea prealabilă, prin ce se încalcă art. 52 al. (4) Codului Electoral, care prevede expres că agitaţia electorală se permite doar după înregistrarea concurentului electoral. Drept agitaţie electorală se poate califica şi participarea persoanelor înaintate la diferite acţiuni de caritate, înmânarea cadourilor şi ajutoarelor materiale, la lansarea obiectelor social-culturale la nivel local şi raional”, a declarat Voronin.

El a mai adăugat că „agitaţia electorală are un singur scop de a determina alegătorii să voteze un anumit candidat, ce este premătur şi, respectiv, este de natură să afecteze şi să influenţeze rezultatele alegerilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite