Voronin vrea fuzionarea forţelor de stânga: Primul partid real este cel al lui Ion Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că în Republica Moldova se impune consolidarea stângii politice. Potrivit fostului preşedinte al ţării, partidele de stânga ar trebui să dea dovadă de unitate şi să elaboreze proiecte sociale comune. Voronin spune că una dintre formaţiunile cu care ar accepta să pactizeze este Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, condus de fostul premier Ion Chicu, notează IPN.

Vladimir Voronin spune că, deocamdată, nu se pune problema fuzionării PCRM cu PSRM, deşi formaţiunile au făcut front comun la alegerile parlamentare anticipate din iulie. Voronin spune că raţionamentul creării blocului dintre socialişti şi comunişti a fost împiedicarea scenariului ca PAS să obţină majoritate constituţională în Legislativ.

„În linii generale, ideea fuzionării PSRM cu PCRM nu are perspectivă. În Parlament noi ne-am unit cu socialiştii mai mult din perspectiva programelor sociale. În activitatea fracţiunii noastre comune nu avem probleme. Dacă noi nu ne uneam atunci cu socialiştii, cei care sunt acum în Parlament puteau obţine majoritate constituţională. Asta este cauza creării acestui bloc comun. Divergenţe între comunişti şi socialişti în Parlament nu există, pentru că noi avem aceleaşi scopuri. Dar fuzionare, nu” a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Liderul PCRM spune că ar trebui să existe o unitate a partidelor de stânga, pentru a pune în aplicare proiecte sociale comune în beneficiul cetăţenilor. Voronin spune că ar accepta conlucrarea cu formaţiunea condusă de fostul premier Ion Chicu, despre care dă de înţeles că ar avea perspective.

„Oameni care împărtăşesc ideologia de stânga sunt foarte mulţi. Problema este că nu există unitate şi consolidare a celor de stânga. Sunt acum partide de stânga şi chiar avem proiecte prin care să începem a conlucra cu ele. Şi nu mă refer aici doar la socialişti. Primul partid pe care eu îl văd astăzi, realist vorbind, este partidul condus de Ion Chicu”, a mai spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin spune că decizia PSRM privind înaintarea lui Alexandr Nesterovschi în calitate de candidat la alegerile locale noi din Bălţi nu a fost agreată cu PCRM. De asemenea, potrivit lui Voronin, nu au existat consultări între cele două componente ale blocului, nici în privinţa retragerii lui Nesterovechi din cursa electorală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite