Zelenski: Ucraina aşteaptă ca Iranul să-şi recunoască vina în totalitate, să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi şi să ofere compensaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat că aşteaptă ca Iranul să-şi recunoască în totalitate vina pentru doborârea avionului companiei ucrainene Ukraine International Airlines, dar şi să manifeste deschidere în investigarea acestui caz, fără a pune „piedici artificiale”. Reacţia preşedintelui ucrainean a fost făcut în contextul anunţului Iranului în care autorităţile de la Teheran au recunoscut că au doborât „din greşeală” aeronava.

Tot în acest context, Volodimir Zelenski a spus că aşteaptă ca Iranul să-i tragă la răspundere pe toţi cei care se fac vinovaţi de doborârea avionului ucrainean. Zelenski solicită ca autorităţile de la Teheran să întoarcă corpurile neînsufleţite, să plătească compensaţii şi să prezinte scuze oficiale prin canalale diplomatice, scrie presa ucraineană.

Avionul Boeing 737-800, ce aparţine companiei ucrainene Ukraine International Airlines, a fost doborât pe 8 ianurie, în apropiere de Teheran. La bordul aeronavei se aflau 167 de persoane, dintre care 9 membri ai echipajului. 83 de oameni erau cetăţeni ai Iranului, 63 canadieni, 11 ucraineni, 10 cetăţeni ai Suediei, 4 ai Afganistanului, 3 din Marea Britanie şi 3 din Germania.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite