Zinaida Greceanîi: Acordul dintre ACUM şi PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Acord pe care urmează să-l semneze membrii coaliţiei de guvernare – Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor – trebuie să fie un gen de Foaie de parcurs pentru activitatea de mai departe a guvernării. Declaraţia aparţine preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Politiciana nu a dezvăluit deocamdată pentru ce perioadă va fi semnat acest Acord, transmite IPN.

„Noul acord pe care îl vor semna Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor trebuie să fie de perspectivă. Acesta trebuie să se refere la sarcinile prioritare ale Guvernului, la reformele prioritare care trebuie implementate, cum Guvernul trebuie să asigure activitatea instituţiilor sociale: de cultură, din medicină, educaţie”, a menţionat Zinaida Greceanîi în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Preşedinta Parlamentului a evitat să spună pentru ce perioadă va fi semnat acest acord. „Trebuie să vedem ce priorităţi avem pentru anul curent, inclusiv anumite reforme pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea, şi ce trebuie să facem mai departe”, spune socialista.

În plus, şefa legislativului spune că coaliţia de guvernare trebuie să demonstreze că poate organiza alegeri locale corecte. „Noi nu vom face atacuri unii asupra altora. Eu cred că şi partenerii noştri din coaliţie la fel înţeleg situaţia, nu doar socialiştii. Oamenilor trebuie să le arătăm de ce un anumit om este mai bun decât altul, pentru că acestea sunt alegeri locale. (...) Aceasta trebuie să fie o luptă a programelor electorale, dar nu atacuri reciproce”, a afirmat politiciana.

Zinaida Greceanîi a menţionat că pretendenţii la funcţiile de primar şi consilier din partea PSRM vor merge cu simbolul partidului şi, la fel ca şi la parlamentare, formaţiunea nu va susţine candidaţi independenţi. PSRM va avea candidaţi în toate localităţile atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru funcţia de consilier.

Referindu-se la aşa-numitul „pact de neagresiune” despre care se spune că va fi semnat între socialişti şi membrii blocului ACUM pentru următoarele alegeri locale, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest pact trebuie să fie semnat concret între candidaţii care vor lupta pentru aceeaşi funcţie.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite