Zinaida Greceanîi, după întrevederea cu Vlad Plahotniuc: Nu am discutat despre funcţii şi alianţe de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat, după întrevederea cu liderii PDM de marţi, 2 aprilie, de la Reşedinţa de Stat, că nu s-a discutat despre o eventuală alianţă cu formaţiunea lui Vlad Plahotniuc şi nici despre partajarea funcţiilor în stat.

Zinaida Greceanîi a afirmat, într-o conferinţă de presă, că la întâlnirea cu Democraţii s-a constatat că există mai multe lucruri în comun între cele două partide, în special „ce ţine de blocul social”.

„Pe alte poziţii avem divergenţe politice destul de mari”, a subliniat Greceanîi.

La rândul său, Vlad Plahotniuc la fel a spus că între cele două formaţiuni există atât puncte de vedere comune, cât şi divergenţe de viziuni politice, însă o decizie cu privire la o eventuală cooperare cu PSRM şi forma acesteia va fi decisă ulterior de conducerea PDM.

Amintim că Blocul ACUM, PSRM şi PDM au fost invitaţi de Igor Dodon la masa de discuţii, la Reşedinţa de Stat, pentru ca cele trei partide să aibă consultări în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Blocul ACUM a refuzat invitaţia lui Igor Dodon şi i-au chemat pe deputaţii socialişti la discuţii, însă aceştia nu s-au prezentat la evenimentul Blocului ACUM, pentru că nu ar fi fost invitat partidul, ci doar anumiţi deputaţi

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite