1.000 de locuri noi de muncă pentru moldoveni, în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul agenţiilor teritoriale, selectează muncitorii calificaţi în domeniul construcţiilor, care ar dori să lucreze în Israel.

În baza unui acord de colaborare între Republica Moldova şi Israel, urmează să fie selectaţi în total o mie de muncitori. 214 candidaţi selectaţi anterior  au plecat la muncă în Israel la finele anului 2013, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familie, muncitorii selectaţi trebuie să să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, bărbaţii cu vârstă cuprinsă între 25 şi 50 ani, fără antecedente penale. O altă condiţie este ca aceştia să nu fi lucrat niciodată anterior în Israel şi să nu aibă rude de prim grad care lucrează în în această ţară. Muncitorii trebuie să corespundă fizic şi medical pentru muncă intensivă în aer liber în condiţiile climaterice din Israel, inclusiv lucru la înălţime.

Candidaţii pot aplica la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă după locul de reşedinţă sau trai, prezentând o cerere de aplicare, copia paginii din paşaportul cu datele personale etc. Lista candidaţilor va fi expediată Guvernului din Israel, care va selecta candidaţii pentru angajare. Întreaga procedură de aplicare şi selectare este gratuită. Singurele cheltuieli pe care le vor suporta candidaţii deja selectaţi sunt cele pentru examinarea medicală, cazierul juridic, precum şi costul biletului de avion spre şi din Israel.

Detalii despre posibilitatea de angajare în Israel pot fi obţinute pe pagina http://www.anofm.md/Israel. Pentru a raporta neregularităţi (cazuri în care sunt cerute taxe de înregistrare/aplicare/angajare sau de altă natură) poate fi apelată Linia Fierbinte a Centrului Internaţional „La Strada” 0 800 77777 (gratis pe întreg teritoriul Republicii Moldova); 0 22 23.33.09 (pentru apeluri internaţionale).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite