Social

articolul anterior articolul urmator

În acest weekend, transportul public din Chişinău va circula în regim normal

0
3 Jul 2020 17:35:20
Autor: Iurii Botnarenco

Sâmbătă şi duminică, 4 şi 5 iulie, circulaţia transportului public municipal, troleibuze şi autobuze, va fi organizată în regim obişnuit, cu activitate pe parcursul întregii zile.

Solicitat de IPN, Vasile Chirilescu, şeful Direcţiei comunicare a Primăriei capitalei, a menţionat că deciza a fost luată ca urmare a expirării deciziei anterioare a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care se sista circulaţia transportului public în zilele de week-end, până pe 30 iunie. Resepctiv, o nouă decizie a Comsieie în acest sens, până la această dată, nu a fost luată şi municipalitatea a decis permiterea circulaţiei transportului public în zilele de sâmbătă şi duminică.

Autorităţile locale au solicitat operatorilor municipali de transport să asigure mai multă responsabilizare pentru personalul care activează pe rute: şoferi şi taxatori, care trebuie să reprezinte un model pentru călători prin utilizarea mijloacelor de protecţie împotriva infecţiei COVID-19. Aceştia trebuie să fie să fie echipaţi corespunzător cu salopete, măşti, mănuşi, viziere sau ochelari de protective.

În interiorul unităţilor de transport public să existe suficiente recipiente cu dezinfectant pe bază de alcool, iar pasagerii să aibă acces la ele, pentru dezinfectarea mâinilor. Taxatorii trebuie să se asigure că pasagerii care urcă în troleibuze şi autobuze poartă mască de protecţie şi că aceasta este pusă corespunzător pe faţă: să acopere gura şi nasul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii