Social

articolul anterior articolul urmator

A început BAC-ul. Elevii alolingvi susţin primul examen

0
2 Jun 2015 10:29:21
Autor: Ion Surdu
A începutul BAC-ul FOTO Adevărul
A începutul BAC-ul FOTO Adevărul

Sesiunea de bacalaureat 2015 a început marţi, 2 iunie. Elevii alolingvi susţin primul examen la limba şi literatura română. Proba se va desfăşura în 68 de centre de bacalaureat, iar în total s-au prezentat peste 3500 de candidaţi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, vineri, 5 iunie, va avea loc examenul la limba de instruire, iar pe data de 9 iunie candidaţii vor susţine examenul la limba străină. Cel de-al patrulea examen se va desfăşura pe data de 12 iunie.
 
Candidaţii de la profilul real vor susţine proba de examen la matematică, iar cei de la profilul umanist – la istoria românilor şi universală. Examene de profil vor avea şi absolvenţii de la  arte, sport şi profilul tehnologic. Pe data de 16 iunie se va desfăşura proba de examen la alegere. Candidaţii au selectat o disciplină din cele 7 propuse de Comisia Naţională de Examene – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica. Ultima probă de bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc pe 19 iunie – candidaţii vor susţine examenul la limba maternă (ucraineană, bulgară şi găgăuză).
 
Sesiunea de bacalaureat din acest an se va desfăşura în 103 centre de bacalaureat. Lucrările de examen vor fi verificate în perioada 2 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 27 iunie. Candidaţii la bacalaureat vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru depunerea contestaţiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestaţiilor, vor fi anunţate la data de 6 iulie.
 
Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie. Ministerul Educaţiei precizează că în anul curent vor susţine examenul de bacalaureat 26818 candidaţi, dintre care 7533 sunt restanţieri din sesiunile precedente.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările