Social

articolul anterior articolul urmator

Agricultorii din R. Moldova au ieşit la protest

0
19 Oct 2020 13:46:57
Autor: Iurii Botnarenco

Agricultori din nouă raioane au ieşit astăzi, 19 octombrie, să protesteze. Aceştia şi-au scos tehnica la traseu, fiind nemulţumiţi de faptul că cerinţele adresate autorităţilor au fost ignorate.

Andrei Dînga, agricultor din Ştefan Vodă, a declarat pentru IPN că este vorba despre raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Hânceşti, Leova, Rezina, Ialoveni, Ungheni, Basarabeasca, Teleneşti. La traseu a fost scoasă doar o parte din tehnica din dotare, cealaltă este în câmp. Producătorii vor astfel să le transmită guvernanţilor un semnal: să nu uite şi să nu ignoreze problemele agricultorilor.

Potrivit lui Andrei Dînga, autorităţile nu au îndeplinit toate revindecările înaintate, încă în timpul verii, în cazul cerealelor de prima grupă. Situaţia este şi mai complicată în cazul cerealelor de grupa a două. Începe un an nou agricol şi producătorii au de prelucrat pământul, trebuie să semene. „Agricultura, pământul – e ceva viu, care nu poate fi amânat până autorităţile vor identifica surse financiare, ca să le acorde susţinere (agricultorilor)”, a spus Andrei Dînga.

Deşi ministrul agriculturii le-a promis producătorilor că va fi organizată o întrevedere, pentru a discuta problemele care există  şi soluţii la ele, acest lucru nu s-a întâmplat. Agricultorii nu exclud că, dacă revindecărilor lor vor rămâne fără răspuns, vor veni în capitală, cu tehnica agricolă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările