Social

articolul anterior articolul urmator

Aleargă cu OM în jurul Pământului! (P)

0
16 May 2014 18:10:25
Autor: Adevărul Moldova
Benzile de alergare sunt instalate în Grădina Publică „Ştefan cel Mare“ din Chişinău
Benzile de alergare sunt instalate în Grădina Publică „Ştefan cel Mare“ din Chişinău

Ai o oră liberă? Mergi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare“ din centrul Chişinăului şi fă jogging pe una dintre cele cinci benzi de alergare puse la dispoziţie de apa potabilă OM, în cadrul campaniei „OM în jurul Pământului“.

 

Prin acest program, brandul de apă îmbuteliată îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos, prin acumularea distanţelor parcurse de doritori, până când vor fi adunaţi 40.075 de kilometri, lungimea totală a planetei, măsurată la Ecuator.

În primele şapte zile de la startul campaniei, cei peste 250 de participanţi sosiţi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare“ au alergat peste 1.500 de kilometri. Chiar în aceste momente numeroşi fani ai modului sănătos de viaţă fac cozi pentru a putea urca pe benzile de antrenament.

„Am alergat deja kilometrul inaugural la maratonul «OM în jurul Pământului». Vrem ca astfel oamenii să se apropie de sport şi, ori de câte ori au ocazia, să vină să alerge aici în parc“, a spus atleta Olesea Cojuhari care în 2012 a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Londra.

Dacă vrei ca experienţa ta sportivă să fie cu adevărat una memorabilă, ia cu tine pe cineva din familie, adu-ţi prietenii sau colegii, împărţiţi-vă în echipe şi alergaţi împreună pe cele cinci benzi din parc. Benzile de alergat pot fi rezervate de pe site-ul omactiv.md, în funcţie de programul convenabil. Câştigătorii competiţiilor individuale şi de echipă vor primi cadouri de la apa potabilă OM.

„Cel mai important scop al acestui proiect este promovarea unui stil de viaţă sănătos. Acum asistăm la prima etapă a campaniei noastre, unde oamenii aleargă pe cele cinci benzi, care vor fi deschise timp de 40 de zile, de la ora 8.00, la ora 20.00. Ulterior vom organiza un maraton pe o distanţă de circa 12 kilometri, în centrul Chişinăului“, a susţinut şi Danil Balaban, reprezentantul companiei Aquatrade, care îmbuteliază apa OM.

„Atletismul e mama sporturilor, fiindcă totul începe de la alergători. Împreună cu apa OM avem ca scop promovarea unui mod sănătos de viaţă, aşa că-i încurajăm pe toţi tinerii să vină şi să alerge împreună cu noi. Cei care vor reuşi să scoată anumiţi timpi de alergare sau vor parcurge o distanţă cât mai mare, vor fi selectaţi în lotul naţional“, a declarat şi Anatolie Bălan, preşedintele Federaţiei Naţionale de Atletism.

Din 15 iunie, apa potabilă OM va organiza traininguri de alergat gratuite în toate sectoarele din Capitală, cu sprijinul antrenorilor profesionişti, medicilor şi altor specialişti care-i pot ghida pe tineri în acest sport. Tot atunci, numărul de kilometri parcurşi va fi înregistrat într-o aplicaţie mobilă pentru platformele Android şi iOS, care le va oferi alergătorilor toţi parametrii motrici necesari pentru atingerea performanţelor dorite.

Campania „OM în jurul Pământului“ e susţinută de Primăria municipiului Chişinău, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Capitalei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia de Atletism din Moldova, centre de fitness şi de către partenerul tehnic al evenimentului, Tehnogym.

Anterior, apa potabilă OM a organizat proiecte de mare anvergură, printre care s-au numărat maratonul de dans OMLALALA Fest, sesiuni de exerciţii fizice de înviorare în toate sectoarele Chişinăului în cadrul campaniei „Mişcă-te cu OM“ şi veloquest-urile OM Quest.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii