Ana Mihailov, coordonator FES Moldova: „Civic Fest tinde să devină o acţiune tradiţională în Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este implicată într-o multitudine de proiecte de cooperare politică, integrare europeană, politici economice, sociale şi de mediu, susţine participarea politică şi civică a cetăţenilor, acordă o atenţie aparte dezvoltării capacităţilor cetăţenilor din regiunile rurale ale Republicii Moldova şi coordonează activitatea biroului din Chişinău al Friedrich-Ebert-Stiftung (FES).

Este vorba, bineînţeles, despre Ana Mihailov, profesoara care, în loc să le predea limbile străine elevilor, a ales să-şi dedice cariera învăţându-i pe moldoveni să fie mai responsabili şi mai activi în societatea în care trăiesc.

„Cetăţenii trebuie să fie pregătiţi pentru a putea urmări în mod critic şi participa la dezbaterile publice, monitoriza factorii decizionali, articula părerile lor şi acţiona în numele intereselor lor. De aceea, FES s-a angajat să promoveze prin activităţile sale democraţia participativă şi cultura politică şi civică a cetăţenilor“, a spus Ana Mihailov.

Iată unul dintre motivele pentru care fundaţia, împreună cu Asociaţia Cetăţenilor cu Iniţiativă, desfăşoară de mai bine de 10 ani proiectul „Cetăţeanul în primul rând“, menit să dezvolte democraţia la nivel local printr-o participare şi implicare mai activă a cetăţenilor la viaţa comunităţilor lor.

În această săptămână, Ana Mihailov, va fi moderator şi, împreună cu fundaţia pe care o conduce, partener al celei de-a doua ediţii anuale Civic Fest, care se desfăşoară între 24 şi 26 septembrie.

„Mă bucur să constat că Civic Fest, care a fost un eveniment de succes, anul trecut, la lansarea sa în Moldova, tinde să devină o acţiune tradiţională şi ia o amploare tot mai mare. Este încurajator faptul că tot mai multe organizaţii ale societăţii civile, dar şi cele care susţin iniţiativele lor, vor lua parte la ediţia festivalului din anul acesta. Este necesar de a scoate în evidenţă rolul pe care îl joacă societatea civilă şi cetăţenii activi, oricare ar fi domeniile în care activează – economie, servicii sociale, cultură, mass media şi societate în general. Ele trebuie să fie încurajate să continue să fie agenţi importanţi ai schimbărilor atât de necesare societăţii noastre, mai ales pe fundalul dezamăgirilor în clasa politică, iar experienţa lor pozitivă să fie promovată astfel încât să-i inspire şi pe alţii să participe în mod activ la îmbunătăţirea condiţiilor de trai în comunutăţile lor şi ţară în general“, a mai susţinut coordonatoarea Friedrich-Ebert-Stiftung în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite