Social

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile de la Chişinău dau asigurări că mumărul paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 poate fi mărit

0
27 Sep 2021 17:44:43
Autor: Iurii Botnarenco

Numărul în creştere al îmbolnăvirilor de COVID-19 a determinat autorităţile din domeniul sănătăţii publice să mărească numărul de paturi pentru pacienţii infectaţi cu forme medii şi grave ale bolii. Referindu-se la situaţia generală pe municipiul Chişinău, Boris Gîlcă, şeful adjunct al Direcţiei sănătate, a declarat pentru IPN că şase instituţii municipale spitaliceşti, pentru adulţi şi copii, au rezervate paturi pentru bolnavii de COVID-19.

În caz de necesitate, numărul paturilor poate fi mărit, a precizat Boris Gîlcă.

La Centrul COVID-19 de la Moldexpo sunt 350 de paturi pentru bolnavii care au nevoie de tratament staţionar şi 100 de paturi pentru pacienţii aflaţi în triaj. 150 de paturi sunt la Spitalul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, 300 – la Spitalul Clinic „Sfântul Arhanghel Mihail”, 100 – la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. La Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” sunt rezervate 63 de paturi pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Maternitatea nr. 2 – 55 de paturi.

În total sunt 1118 paturi rezervate pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Un număr mic dintre ele mai sunt libere.  

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic, din subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt 100 de paturi pentru pacienţi confirmaţi pozitiv, în stare medie şi gravă, şi 6 paturi pentru bolnavi care necesită terapie intensivă. „La moment, circa 10 paturi mai sunt disponibile”, a precizat Marcela Moraru, director adjunct al spitalului. Managerul instituţiei medicale a îndemnat locuitorii ţării să respecte măsurile de protecţie, pentru ca să nu îngreuneze activitatea instituţiilor din sistemul medical prin numărul mare al bolnavilor care necesită internare.                 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările