Social

articolul anterior articolul urmator

Cadavrul unui nou-născut, depistat într-un parc din Chişinău

1
15 Jan 2021 09:43:01
Autor: Iurii Botnarenco

Cadavrul unui nou-născut a fost depistat aseară, 14 ianuarie, în capitală, într-un parc din strada Mihail Sadoveanu. Poliţia a fost sesizată de către un trecător, transmite IPN.

Direcţia de poliţie a capitalei precizează că, în urma examinării de către medicul legist, s-a stabilit că pe corpul fetei nou-născute nu sunt leziuni vizibile. Corpul neînsufleţit a fost îndreptat la Centrul de Medicină Legală pentru a fi stabilită cu exactitate cauza decesului copilului.

Pe caz a fost iniţiat un proces penal, ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală au dispus un şir de măsuri speciale pentru stabilirea identităţii  mamei. A fost sesizată Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei, pe parcursul anului trecut, au fost documentate patru cazuri calificate conform articolului 147 din Codul Penal, „pruncucidere – omorul copilului nou-născut, săvârşit în timpul naşterii sau imediat după naştere de către mama care se afla într-o stare de tulburare fizică sau psihică, cu diminuarea discernământului, cauzată de naştere”. Această faptă se pedepseşte cu închisoare de până la cinci ani.

Au fost şi opt cazuri de lăsare a copiilor în primejdie, doi copii au decedat. Potrivit Codului Penal, lăsarea, cu bună-ştiinţă, fără ajutor a unei persoane care se află într-o stare periculoasă pentru viaţă şi este lipsită de posibilitatea de a se salva din cauza vârstei fragede, dacă cel vinovat ştia despre primejdie şi a avut posibilitatea de a acorda ajutor părţii vătămate fie că el însuşi a pus-o într-o situaţie periculoasă pentru viaţă, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550 de unităţi convenţionale, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani. Aceeaşi faptă care a provocat din imprudenţă vătămarea gravă a integrităţii corporale, a sănătăţii sau decesul victimei se pedepseşte cu închisoare de până la patru ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nicolae Ceausescu
15.01.2021, 10:07:12

Sa fie controlate toate femeile din Rep Moldova!

-8 (8 voturi)
Modifică Setările