Social

articolul anterior articolul urmator

Cauşeni. Două persoane au spart un dig de protecţie pentru a-şi inunda propriul teren agricol, în speranţa că vor obţine despăgubiri de la stat

1
13 Jul 2020 10:59:42
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Doi locuitori ai raionului Căuşeni sunt învinuiţi de deteriorarea intenţionată a digului de protecţie al râului Nistru pentru a-şi inunda culturile agricole, amplasate în raionul Ştefan Vodă şi, respectiv, pentru a-şi recupera prejudiciile de la stat.

Potrivit Procuraturii raionului Ştefan Vodă, cei doi au contractat un şofer cu buldoexcavator, care pe 7 iulie curent, s-a deplasat între satele Crocmaz şi Tudora unde a deteriorat o parte a digului de protecţie al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă, inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă. Ulterior, potrivit procurorilor, aceştia ar fi mizat pe faptul că în aşa mod statul le va recupera cheltuielile de pe urma inundaţiei, produse ca urmare a digului care s-ar fi ”autodistrus”.

Potrivit estimărilor efectuate de specialişti, prin distrugerea construcţiei hidrotehnice destinate protecţiei extravilanului de la inundaţii, statul a fost prejudiciat cu aproape 1 milion de lei.
 
Pentru cele săvârşite unul dintre făptaşi a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliţie.

Legislaţia Republicii Moldova prevede pentru astfel de acţiuni până la 6 ani închisoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
13.07.2020, 11:21:38

În România așa ceva nu s-a întâmplat, ai noștri la ruperea unui dig pentru a obține despăgubiri pentru calamitate, nu s-au gândit. Uite că sunt posibile hoții mai mari ca la noi!