Social

articolul anterior articolul urmator

Cei trei tineri din Taraclia care au violat o fostă colegă de clasă riscă până la 12 ani de închisoare

1
4 Jun 2020 11:40:18
Autor: Iurii Botnarenco

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) i-a trimis pe banca acuzaţilor pe trei adolescenţi acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 martie 2020, ar fi abuzat sexual o fostă colegă de clasă.

Victima ar fi fost ademenită de către inculpaţi, iar după ce au consumat băuturi alcoolice împreună, au profitat de imposibilitatea fetei de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, şi au comis faptele care le sunt incriminate.

Dosarul a fost iniţial investigat de Inspectoratul de Poliţie Taraclia şi Procuratura raionului Taraclia, iar ulterior, la 25 martie curent, dosarul a fost retras din procedură şi transmis în gestiunea Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Concomitent, pe dosar a fost format un grup de urmărire penală, care inlude şi angajaţi ai organelor de drept din Taraclia. În condiţiile celor stabilite şi în vederea asigurării efectuării urmăririi penale fără impedimente, s-a decis reţinerea şi ulterior arestarea persoanelor implicate în comiterea faptei, măsură care a rămas în vigoare până la moment.

În rezultatul obţinerii şi analizei tuturor probelor pe dosar, inclusiv a expertizelor medico-legale, informatice, biologice şi psihologice, precum şi a depoziţiilor unui cerc larg de persoane, dar şi prin coroborarea lor, a devenit posibilă punerea făptaşilor sub învinuire pe două capete de acuzare: viol şi satisfacerea poftei sexuale în forme perverse.
 
Prin urmare, în cazul în care vinovăţia acestora va fi demonstrată în instanţa de judecată, făptaşii riscă de la 5 la 12 ani închisoare.

Conform normelor de procedură, competenţa de examinare a faptelor îi revine Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia, unde a şi fost expediat dosarul. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Richard Li
4.06.2020, 11:46:29

Romanistand

-1 (1 vot)