Social

articolul anterior articolul urmator

Chişinău: Câteva minore, obligate să presteze servicii sexuale chiar şi în plină pandemie. O adolescentă a fost reţinută

0
7 May 2020 12:51:39
Autor: Redacţia Adevărul

O adolescentă de 17 ani a fost plasătă în arest preventiv pentru trafic de copii în scop sexual. Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2018-2020, aceasta le determina pe alte adolescente, care veneau din familii social vulnerabile, să consume droguri şi să presteze servici sexuale, în scop comercial, în municipiul Chişinău.

Victimele, originare din suburbiile Capitalei şi raioanele centrale ale ţării, erau obligate să presteze servicii sexuale chiar şi în perioada de pandemie, fapt care are un impact major asupra măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, întreprinse de către autorităţi.

În prima etapă, adolescenta făcea cunoştinţă şi selecta viitoarele victime pe reţelele de socializare, dar şi din rândul elevelor din gimnaziul în care învăţa şi ea. Ulterior, identifica clienţii, stabilea condiţiile şi închiria spaţii locative în diferite sectoare ale Capitalei în acest scop. De multe ori, victimele erau expuse chiar în stradă, mai exact pe şoseaua Calea Moşilor.

Victimele, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, deserveau zilnic în jur de 5-8 clienţi, iar banii primiţi de la aceştia erau luaţi de către învinuită. În schimb, adolescentele primeau doar hrană şi droguri de tip PVP (denumite „sare”).

Adolescenta a fost reţinută în sectorul Ciocana al Capitalei. După reţinerea ei pentru un termen de 24 de ore, în data de 6 mai 2020, procurorii PCCOCS i-au înaintat învinuirea şi au solicitat plasarea ei în arest preventiv pentru 30 de zile, în scopul continuării investigaţiilor. Demersul procurilor a fost admis de către judecătorul de instrucţie, cu eliberarea mandatului de arest pentru 25 de zile. Dacă îi va fi demonstrată vinovăţia în instanţa de judecată, în virtutea faptului că nu atins vârsta majoratului, învinuita riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12,5 ani.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările