Social

articolul anterior articolul urmator

Circa 20.000 de euro, confiscaţi de la un bărbat care a evitat să-i declare la intrarea în Republica Moldova

0
24 Jul 2018 17:42:44
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO border.gov.md
FOTO border.gov.md

Un bărbat de 35 de ani, cu cetăţenie română şi moldovenească, a încercat să intre în Republica Moldova cu importante sume de bani asupra sa, fără a le declara la controlul de frontieră. Cazul a fost înregistrat luni, 23 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a ieşi din România la volanul unui autoturism. În baza profilului de risc şi a informaţiilor deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei.
 
Echipa de control comună a descoperit asupra lui, ascunse şi nedeclarate: 18.000 euro, 2.000 dolari şi peste 1.000 de lei moldoveneşti.

Autoritatea vamală română a iniţiat confiscarea sumelor ce depăşeau limita de zece mii de euro şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei româneşti.

ITPF Iaşi le reaminteşte participanţilor la traficul de frontieră că trebuie să declare în scris la autoritatea vamală numerarul în valută şi/sau în monedă naţională care este egal sau depăşeşte limita stabilită prin regulament, aflat asupra lor, în mijloacele de transport ori în bagajele însoţite sau neînsoţite, precum şi în colete. Numerarul nedeclarat în scris care depăşeşte limita stabilită de regulament se confiscă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările