Social

articolul anterior articolul urmator

De 1 iunie, famiile cu copii săraci sau bolnavi vor beneficia de ajutoare materiale

0
24 May 2011 10:46:44
Autor: adevarul

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, din Fondul Republican de susţinere socială a populaţiei au fost alocate 5,6 milioane lei pentru acordarea ajutoarelor materiale unice familiilor defavorizate cu copii. Mărimea alocaţiilor va varia în dependenţă de numărul copiilor şi  vor fi stabilite de primăriile locale.


De ajutoare vor beneficia copiii din casele de copii de tip familial şi serviciul de asistenţă parentală profesionistă. Stabilirea beneficiarilor din rîndul copiilor orfani neinstituţionalizaţi, copiilor invalizi, familiilor numeroase şi monoparentale se va efectua prin intermediul comisiilor obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lîngă primăriile localităţilor.

În Chişinău ajutoarele unice vor fi acordate copiilor orfani, care sunt absolvenţi ai claselor a 9-a, 11-a şi 12-a din mijloacele bugetului local în sumă de 376 mii lei.

În total pentru susţinerea copiilor cu probleme au fost alocate 6 milioane de lei, cu 0,2 mai mult în comparaţie cu anul trecut, când de aceşti bani au beneficiat 26 mii de familii defavorizate cu copii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările