Social

articolul anterior articolul urmator

Detenţie pe viaţă pentru autorul triplului omor de la Mereşeni, raionul Hânceşti

0
25 Feb 2021 10:30:01
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Autorul triplului omor de la Mereşeni, raionul Hânceşti, care a fost condamnat de prima instanţă la 20 de ani de închisoare, ar putea să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii. Pedeapsa cu detenţie pe viaţă a fost dictată de Curtea de Apel Chişinău, transmite IPN.

Procuratura Generală menţionează că inculpatul a fost deferit justiţiei acum doi ani, după ce i-a fost demonstrată vina în comiterea furtului şi omorului intenţionat a trei adolescenţi.

Crima a avut loc pe 25 noiembrie 2018. La miezul nopţi, poliţia a fost sesizată că în satul Mereşeni arde o casă. În locuinţă au fost depistate cadavrele a doi minori, de 15 şi 17 ani. Un tânăr de 18 ani, cu leziuni cranio-cerebrale, a fost internat în stare gravă la spitalul din Hânceşti, unde a decedat peste câteva zile.

În timpul cercetării s-a stabilit că, de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor şi un topor. Ulterior, a fost identificat şi reţinut presupusul făptuitor – un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani.

Urmare a percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia, au fost predate benevol telefoanele mobile ale victimelor, concomitent fiind depistat şi ridicat toporul cu care s-a comis crima.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a comunicat că a făcut cunoştinţă cu victimele prin intermediul reţelelor de socializare. Pe 24 noiembrie 2018, s-au întâlnit la domiciliul uneia dintre aceştia, în satul Mereşeni, unde au consumat băuturi spirtoase. În urma unor neînţelegeri, s-a iscat un conflict, inculpatul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a dat foc la casă.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările