Social

articolul anterior articolul urmator

Din 14 octombrie, este interzis să vânezi porumbei şi prepeliţe

0
13 Oct 2013 17:46:12
Autor: Adevărul Moldova
Vânatul porumbeilor este interzis din 14 octombrie
Vânatul porumbeilor este interzis din 14 octombrie

Porumbeii şi prepeliţele nu vor mai putea fi vânate începând de mâine, pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi a fost ultima zi a sezonului de vânătoare la aceste păsări. Continuă însă vânătoare de raţe, lişiţe, găinuşe de baltă, culici, gâşte migratoare şi vulpi.

Potrivit IPN, păsările vor putea fi vânate până pe 12 ianuarie, iar vulpile – până pe 28 februarie 2014. Conform Hotărârii Guvernului cu privire la reglementarea vânătorii, mistreţii vor putea fi vânaţi începând cu 17 noiembrie. Sezonul de vânătoare la iepuri începe de la 30 noiembrie.

În Moldova este interzis vânatul, pe întreg sezonul, la cerb cu pete, elan, căprior şi potârniche. Bursucii şi lupii, la fel, nu pot fi vânaţi. În schimb, vulpile pot fi vânate fără limită, deoarece numărul acestora depăşeşte de câteva ori norma stabilită.

Administraţia de la Tiraspol a decis ca în regiune să înceapă vânătoarea sportivă la mistreţi începând de astăzi, 12 octombrie. Vânătorii nu au voie să împuşte doar femelele care conduc turma. Anul trecut, locuitorii din stânga Nistrului se plângeau că mistreţii le distrug culturile, iar administraţia din regiune anunţa că aceste animale s-au înmulţit prea mult.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările