Social

articolul anterior articolul urmator

Doi inspectori fiscali de la Ungheni, cercetaţi pentru acte de corupţie de CNA şi procurori

0
15 Oct 2021 10:17:54
Autor: Iurii Botnarenco

Doi angajaţi ai Direcţiei control fiscal post operaţional din cadrul Serviciului Fiscal de Stat sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie de către Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori, după ce au fost denunţaţi de un om de afaceri.

Pe 15 octombrie, mai multe percheziţii s-au desfăşurat la domiciliile şi birourile de serviciu ale acestora din Ungheni, în scopul depistării probelor materiale.   

Potrivit materialelor acumulate, inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40.000 de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor, desfăşurate la compania acestuia. Funcţionarii ar fi promis agentului economic că vor trece cu vederea lipsa unor acte contabile, în sumă de 600.000 de lei, dar şi alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora.

În urma denunţului, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar acum câteva săptămâni, a fost transmisă o parte din bani, sub controlul anchetatorilor, în sumă de 30.000 de lei, alte 10.000 de lei fiind primite până la denunţ. În cadrul percheziţiilor, desfăşurate  la domiciliile inspectorilor, au fost găsite diferite sume de bani, în lei şi valută străină, urmând ca acestea să fie supuse expertizei pentru a identifica mijloacele financiare transmise sub controlul CNA.

În prezent, cei doi inspectori sunt cercetaţi pentru corupere pasivă şi riscă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, până la 10 ani de detenţie, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de până la 10 ani şi amendă. 

Unul din inspectori a fost reţinut pentru 72 de ore, celălalt fiind cercetat în stare de libertate, având obligaţiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la solicitare. Acesta din urmă cooperează cu ofiţerii de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor cazului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările