Social

articolul anterior articolul urmator

Furt de proporţii dintr-o locuinţă din raionul Călăraşi. Suspectul a fost reţinut

0
3 Jun 2020 12:38:49
Autor: Iurii Botnarenco

Poliţiştii din raionul Călăraşi au fost alertaţi, pe 2 iunie, despre un caz de furt de proporţii dintr-o locuinţă din satul Hîrbovăţ. Victima, o femeie de 52 de ani, a declarat poliţiştilor că, în intervalul de timp 08.00 – 12.00, în timp ce nu era acasă, i-a fost vandalizată locuinţa şi i-a fost sustrasă o sumă mare de bani.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Călăraşi al IGP, care a stabilit că persoane necunoscute, prin forţarea geamului din termopan, au pătruns în casă şi au sustras din safeul stăpânei un pistol traumatic, bani în sumă de 12.400 de euro, 144.500 de lei şi 35.000 de ruble ruseşti.

Ca urmare a acţiunilor prompte ale poliţiştilor a fost identificat şi reţinut un suspect. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 30 de ani, locuitor al raionul Călăraşi, care, în timpul audierilor, şi-a recunoscut vina.

În urma măsurilor de investigaţie întreprinse de oamenii legii, atât banii sustraşi, cât şi pistolul au fost depistaţi într-o parcela împădurită de la marginea localităţii. Bunurile sustrase urmează să fie restituite proprietarului.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art.186, alin.5 din Codul Penal al Republicii Moldova „Furt săvârşit în proporţii deosebit de mari”. Conform legislaţiei persoana culpabilă de o asemenea infracţiune riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii