Social

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO Cicliştii din Chişinău au luat startul la cea de-a şasea ediţie anuală a Velohorei

0
18 May 2014 13:36:48
Autor: Andrei Rizescu
Toţi cicliştii au primit tricouri Velohora Foto: Tudor Iovu
Toţi cicliştii au primit tricouri Velohora Foto: Tudor Iovu

De la ora 12.00, miile de ciclişti care-au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale au pornit în velomaratonul de 20 de kilometri, prin toate sectoarele Capitalei.

Mii de biciclişti au luat startul astăzi la cea de-a şasea ediţie anuală a festivalului Velohora, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului. Sosiţi împreună cu familia, cu gaşca, îmbrăcaţi în ţinute sportive sau în costume populare, aceştia au pornit de la ora 12.00 în maratonul ciclist de 20 de kilometri care acoperă toate sectoarele Capitalei.

 „E al treilea an în care particip la Velohora, pentru că este un eveniment la care vin toţi bicicliştii din Chişinău. În mod normal merg zilnic pe bicicletă. Câte 5-10 kilometri, în funcţie de timpul liber pe care îl am“, spune Denis Saju, un adolescent de 17 ani care a luat startul la maratonul ciclist de astăzi.

„Fac sport în fiecare zi. Nu-i nevoie de o pregătire specială pentru a face ciclism. Ne bucurăm că acest eveniment este organizat an de an, fiindcă putem şi noi să ieşim împreună cu toţi cei care împart cu noi acest mod de viaţă activ şi sănătos“, susţine şi Oxana Beşliu, o ciclistă de 25 de ani. 

Vizitatorii Velohorei care-au venit pe jos pot merge la Velo Yard Sale, un târg unde sunt comercializate suvenire pentru ciclişti şi pietoni, obiecte tradiţionale de meşteşugărit. Pentru cei mici a fost deschisă o zonă specială, cu teatru de păpuşi, face painting şi multe alte activităţi distractive. 

În timpul Velohorei, pe scena amenajată în PMAN evoluează mai mulţi DJ şi artişti autohtoni, printre care Igor Cuciuc, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, iar la sfârşit vor cânta vedetele festivalului - trupa Zdob şi Zdub.

 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii