Social

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO Doliu şi durere în satul Floreni. Şase din cei opt tineri morţi în cumplitul accident de acum trei zile au fost conduşi pe ultimul drum

0
16 Aug 2013 16:04:59
Autor: Marina Lita
Tinerii au fost înmormântaţi astăzi FOTO Dumitru Goncear
Tinerii au fost înmormântaţi astăzi FOTO Dumitru Goncear

Prieteni înlăcrimaţi, părinţi care mergeau în neştire şi dacă nu erau susţinuţi de cineva, cădeau jos de durere, săteni zguduiţi de năpasta ce s-a abătut peste consătenii lor, un tricolor coborât în bernă la intrarea în sat. Este imaginea de tristeţe fără margini din satul Floreni, raionul Anenii Noi.

Peste o mie de persoane au venit să-i petreacă pe ultimul drum pe Nadia Popovici, Irina Erhan, Radu Onilov, Vladimir Diacon, Ion Doloscan şi Igor Codreanu, şase din cei opt tineri decedaţi în accidentul din noaptea de marţi spre miercuri, pe strada Munceşti din Capitală. Părinţii au decis să-i îngroape pe toţi şase împreună.

O altă fată moartă în accident a fost înmormântată în satul de baştină a mamei ei, iar Vlad Garaba, în Revaca, de unde este el.

Purtate pe umeri de vorniceii înlăcrimaţi, sicriile cu „miri“ şi „mirese“ au fost aduse la intrarea în sat, iar apoi cortegiul funerar a pornit spre biserică. Acolo au trecut podul de coroane funerare, care erau susţinute de vornicelele îndurerate.

„Doamne fereşte şi păzeşte. Ce pot să mai spun. Nu-i cunoşteam pe toţi, dar am înţeles că erau copii de treabă“, ne spune Rodica, casnică din Floreni.

„Eu nu ştiu cine este fata aceasta. Prietena mea era veselă şi mereu îi ajuta pe toţi. Noi nu am putut să o ajutăm să trăiască?“, plânge una din tinere deasupra sicriului prietenei moarte.

O maşină a poliţiei şi o ambulanţă au fost prezente la procesiunea funerară.  

Trei fete şi cinci băieţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, au murit aseară în urma unui accident rutier. Automobilul care se deplasa cu circa 200 de km/oră s-a izbit într-un copac. Şoferul era beat.

Cei opt erau prieteni şi au dat o petrecere de rămas bun în cinstea unuia dintre băieţi care urma să plece în Rusia.

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările