Social

articolul anterior articolul urmator

Germania oferă 2 milioane de euro pentru învăţământul profesional din Moldova

0
9 Aug 2017 13:32:57
Autor: Dan Anghel
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul Germaniei oferă 2 milioane de euro pentru reforma structurală a învăţământului profesional tehnic din Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul unor discuţii ale ministrului agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Vasile Bâtca, purtate cu reprezentanţii Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, suportul este acordat în cadrul unui proiect de dezvoltare ce are drept obiectiv îmbunătăţirea politicilor şi a cadrului instituţional pentru a dezvolta învăţământul profesional tehnic dual.
 
Deja au fost analizate actele, colectate informaţiile şi elaborată o bază de date a agenţilor economici pe sectoare şi sub-sectoare, cu referire la resursele umane, privind implementarea proiectului. Un expert internaţional a analizat cererea producătorilor agricoli, ofertei educaţionale, meseriilor şi specialităţilor prioritare.
 
Până la finele anului, Centrele de Excelenţă din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului vor beneficia de suport în elaborarea planurilor de învăţământ, curriculum-ului şi a planului de pregătire practică la meseriile cu program dual. Maiştrii-instructori parteneri duali ai agenţilor economici vor fi instruiţi în cadrul seminarelor tematice, precum şi va fi realizată o campanie de promovare a meseriilor cu program dual.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările