Social

articolul anterior articolul urmator

Le-a promis de lucru în Dubai, însă le-a dus în Cipru de Nord şi le-a impus să se prostitueze. Traficant de persoane, condamnat la zece ani de închisoare

0
22 Oct 2019 13:04:40
Autor: Iurii Botnarenco

Un bărbat de 34 de ani a fost condamnat 10 ani de închisoare după ce a promis unor tinere de 20 de ani locuri de muncă în Dubai, însă le-a dus în Cipru de Nord, unde le-a luat paşapoartele şi le-a impus să se prostitueze, transmite IPN.

„Zilnic, acestea trebuiau să deservească câte 7-8 clienţi, de care, în unele cazuri, erau maltratate, fără ca administraţia să intervină. Munca era de 24/24 şi includea şi dansurile în local. Victimele nu erau lăsate să părăsească localul”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, care mai menţionează că motivul pentru care nu erau lăsate să se întoarcă în Moldova ţinea de o datorie de câteva mii de euro pe care victimele ar fi acumulat-o.

Potrivit sursei citate, faptele au fost comise în anul 2015, celor două tinere fiindu-le promise salarii de 10.000 de euro pe lună. Una din tinere s-a ales cu 9.000 de euro după o perioadă de 6 luni, iar cea de a doua a revenit la Chişinău fără niciun ban, suma câştigată fiind direcţionată pentru acoperirea datoriei inventate”, precizează comunicatul.

Pe lângă condamnarea la 10 ani de închisoare, Curtea de Apel Chişinău a mai dispus ca inculpatul să plătească fiecăreia dintre tinere suma de 50.000 de lei prejudicii morale.

Anterior, bărbatul condamnat a mai stat după gratii pentru tâlhărie şi organizarea migraţiei ilegale, arată comunicatul Procuraturii Generale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii