Social

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei a pornit o anchetă pe marginea taxelor percepute la Liceul „Mircea Eliade“ din Chişinău

5
17 Jan 2014 09:38:29
Autor: Adevărul Moldova
Ministrul Educaţiei Maia Sandu susţine că nimeni nu e obligat să achite taxele neofiliale. FOTO Edu.gov.md
Ministrul Educaţiei Maia Sandu susţine că nimeni nu e obligat să achite taxele neofiliale. FOTO Edu.gov.md

Ministerul Educaţiei a iniţiat o anchetă la Liceul „Mircea Eliade“ în contextul mai multor sesizări din partea părinţilor despre colectările de bani în cadrul instituţiei.

Ministerul salută poziţia civică a părinţilor şi încurajează implicarea acestora în activitatea instituţiilor de învăţământ pentru a asigura transparenţa şi combaterea practicilor de colectare ilicită de bani, se spune într-un comunicat de presă al instituţiei.

Ministerul reiterează că părinţii nu pot fi obligaţi să achite anumite plăţi în favoarea instituţiilor de învăţământ, iar implicarea managerilor instituţiilor în procesul de colectare şi administrare a donaţiilor provenite din alte surse decât cele bugetare este interzisă, relevă IPN.

La începutul săptămânii curente, mai mulţi părinţi au scris pe reţelele de socializare că trebuie să plătească 3.100 de lei, taxa de studii. Solicitarea a  venit de la Fundaţia Mircea Eliade, o structură care a înlocuit fosta asociaţie de părinţi. Cazul a atras atenţia Centrului Naţional Anticorupţie care anunţat că va cerceta legalitatea constituirii fundaţiei, corectitudinea deciziilor de colectare a mijloacelor băneşti, dar va verifica şi dacă audierea părinţilor care vor să devină membri ai fundaţiei nu este selectivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Trompa Trompetist
17.01.2014, 16:23:04

Mircea Eliade a fost intotdeauna un instrument de stors bani de la parinti. Si copilul meu a invatat acolo, dar l-am scos de acolo imediat ce o doamna diriginta (ii zice Postolache - asemenea lucruri nu se uita!) a zis ca, copilul meu care mergea pe mediu e... "slabut cu intelectul". Si asta a zis sfidator doar pentru ca nu-i duceam bani si nu o laudam ca ar fi buna (aveam pozitie sociala sa-i fac publicitate). Asadar, am luat copilul de la acel liceu, slava Domnului! Apoi, dupa absolvirea altui liceu, feciorul meu a facut studii universitare si postuniversitare in Germania. Acum e manager pe '[rile Europei de Est (instruieste personalul) intr-o companie internationala germana cu filiale in Rusia, Romania, China, Polonia etc. La "Mircea Eliade" ar fi ramas "debil" pana la absolvire. Si asta numai pentru ca nu dadeam bani dirigintei Postolache...

Andrei Andrey
19.01.2014, 10:55:18

mie diriginta mi-a spus "mars" in banca "bai"

Andrei Andrey
19.01.2014, 10:56:31

toti profesorii sunt niste nesimtiti vine la ora la jumatatea orei si are pretentii

Andrei Andrey
19.01.2014, 11:00:46

Nu este vorba numai despre taxe ci despre respectul lor pentru noi,elevi,care am dori sa ii stimam si respectam dar nu avem pe cine EI SUNT INCULTII ROMANIEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PROFESORII NOSTRII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lachi Nicolae
27.01.2014, 01:54:08

Andreieş, Andrey, Andrey, se pare că nu numai pe fotografie n-ai cap...

Modifică Setările