Social

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei din R. Moldova îndeamnă absolvenţii să se pregătească pentru susţinerea examenelor

0
1 May 2021 11:50:35
Autor: Iurii Botnarenco

Ministerul Educaţiei, Culturi şi Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susţinerea examenelor naţionale, sesiunea 2021. Atât programele de examen, cât şi testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2020 sunt publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, transmite IPN.

În urma consultărilor, procesul de desfăşurare a testării candidaţilor la examenele naţionale de absolvire a fost adaptat, conform unei proceduri elaborate de MECC. Astfel, în perioada 13 - 17 mai 2021, elevii claselor a IX-a şi a XII-a vor avea posibilitatea să participe la procedura de testare. În cazul disciplinei limba de instruire, cu prezenţa fizică în cadrul instituţiilor de învăţământ, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. În cazul celorlalte probe, testarea va fi realizată la domiciliu, fiind asigurat accesul la conţinutul testelor în format electronic, în conformitate cu instrucţiunea aprobată.

Elevii din învăţământul primar care nu pot participa la una sau mai multe probe ale testării naţionale, fiind în carantină sau autoizolare, în condiţiile pandemice, vor fi promovaţi în următoarea clasă fără a susţine aceste probe.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările