Social

articolul anterior articolul urmator

Mitropolia Moldovei atenţionează: „Prin România şi Moldova bântuie o nălucă îmbrăcată în rasă şi cu cruce la gât“

8
23 Aug 2013 10:21:36
Autor: Adevărul Moldova
Tânărul a slujit la câteva mănăstiri din Moldova FOTO mitropolia.md
Tânărul a slujit la câteva mănăstiri din Moldova FOTO mitropolia.md

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei atenţionează credincioşii că în ultima vreme prin mănăstirile şi parohiile din România şi Republica Moldova umblă un tânăr cu dereglări psihice care se prezintă ca ieromonah.

Potrivit unui articol postat pe site-ul Mitropoliei Moldovei, tânărul pe numele lumesc Găzdaru Marian, originar din Slobozia (jud. Ialomiţa, România), se dă drept „ieromonahul Gavriil“ şi care se cere să slujească, pozând alături de clerici şi personalităţi bisericeşti, cum ar fi ieromonahul Savatie Baştovoi.

„În acelaşi timp, sute de oameni se plâng că au fost rugaţi să-l găzduiască, după care l-au văzut beat şi ademenind fete tinere. Un preot care l-a spovedit o perioadă şi cunoaşte rătăcirile lui Găzdaru Marian spune că acesta avea tendinţe schismatice şi chiar dereglări psihice. Cei care-l cunosc afirmă că el n-a fost niciodată călugărit şi hirotonit sau, cel mult, a fost «hirotonit» de pseudo-mitropolitul Ioan Preoteasa din aşa-zisa «Biserică secretă», dar nu de PS Vincenţiu al Sloboziei, cum se prezenta el. În orice caz el nu este cleric al nici unei eparhii canonice din România sau Republica Moldova şi nu are preoţie valabilă“, se arată în articol.

FOTO „Năluca“, alături de ieromonahul Savatie Baştovoi (centru)

Autorul atrage atenţia că „pe ambele maluri ale Prutului bântuie deja câţiva astfel de «(arhi)episcope» şi mai mulţi «preoţi», pe care lumea-i ia de buni“.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

x cogito ergo sum
23.08.2013, 10:34:06

Vai de mine la ce s-a ajuns ! Nu-i destul ca trebuie sa cascam bine ochii la cumpararea unor produse ca sa nu fie contrafacute si sa luam plasa . Acum si calugarii trebuie priviti cu suspiciune ca sa nu fie din aia contrafacuti . Vine Apocalipsa maica !

+2 (10 voturi)
paradoxal
23.08.2013, 13:11:47

cogito in cazuri din acestea poti sa faci plingere la protectia consumatorului;))

+4 (10 voturi)
x cogito ergo sum
23.08.2013, 13:33:21

Ha ha ha ,din fericire pentru mine eu nu dau doi bani nici pe calugarii sau popii veritabili care mai nou stau si cersesc pe la toate colturile dupa fonduri pentru manastiri.

0 (6 voturi)
Irina Driment
23.08.2013, 15:22:24

Cati dintre voi ati citit biblia ??? si care cum ati inteleso ....Trebuie sa ne miram de ceea ce se intampla ??? Feriti-va de carturari si farisei imbracati in haine lungi ......Sa ma ierte Dumnezeu cu popiile astea si cu toti popi .....etc , ma abtin sa spun mai multe , curvele si hotii sunt mai cinstiti ca ei .

0 (4 voturi)
3miL
23.08.2013, 16:00:19

Cucoana atotcunoscatoare a Bibliei: "Cel fara de pacat dintre voi să arunce cel dintai piatra asupra ei." Iti suna cunoscut domniei tale?

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările