Moldoveanca Silvia Busuioc va apărea într-un film din Elveţia despre tunelul Gotthard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvia Busuioc, actriţă la Hollywood. FOTO: Arhivă personală
Silvia Busuioc, actriţă la Hollywood. FOTO: Arhivă personală

Moldoveanca Silvia Busuioc a jucat în filmul istoric „Gotthard”, care spune povestea minerilor ce au construit cel mai lung tunel feroviar de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Tunelul Gotthard este principalul loc de trecere a trenului, prin munţii Alpi, între Elveţia şi Italia. Producţia cinematografică prezintă perioada anilor 1872-1882 când a avut loc construcţia tunelului cu o lungime de 17 kilometri, ce leagă localităţile Goschenen şi Airolo din munţii Alpi. Prin acest film, Elveţia aduce un omagiu tuturor minerilor care s-au sacrificat pentru construcţia tunelului Gotthard, care face legătura directă cu valea râului Ticino, partea de sud a Elveţiei.

Tunelul Gotthard are un film în memoria minerilor

Actriţa Silvia Busuioc susţine că a fost cel mai important şi complex rol pe care la jucat până acum. „Acesta a fost rolul cel mai provocator şi exigent. Filmările au avut loc în tunel. Actorii au reconstruit viaţa minerilor de atunci, care au lucrat în condiţii de muncă grele zi şi noapte. Am trecut prin diverse transformări fizice pentru a putea reda personajul meu. A trebuit să mă tund scurt. De ce? Veţi afla din film, nu am dreptul să povestesc foarte multe. Publicul va avea multe surprize la sfârşitul anului 2016”, ne dezvăluie tânăra actriţă câteva secrete de pe platoul de filmare a celui mai important film produs de Elveţia. Filmul, care poartă numele tunelului Gotthard, a fost regizat de Urs Egger şi este o producţie între Austria, Germania şi Elveţia. 

În ultimii 20 de ani, Elveţia nu a dormit, ci a construit un nou tunel de cale ferată „Gotthard”, cu o lungime de 57 de kilometri, ce străbate adâncurile munţilor Alpi. Tunelul va permite trenurilor de mare viteză să circule între Germania, Italia şi Elveţia pe sub Alpi. De asemenea, tunelul va fi cel mai lung din lume şi va fi deschis publicului larg la sfârşitul anului 2016. Potrivit Silviei Busuioc, evenimentul de deschidere a tunelului va culmina cu premiera filmului istoric „Gotthard”.

Din Italia în SUA

Silvia Busuioc este o tânără de 26 de ani, născută la Chişinău, care a reuşit să-şi realizeze visul de a deveni actriţă de film şi teatru. Este stabilită în oraşul Los Angeles din California. A plecat în SUA în anul 2012, când a fost acceptată la clubul pentru actori „Actors Studio” înfiinţat în anul 1947 de către Elia Kazan. Renumitul actor Al Pacino este directorul artistic al clubului. A învăţat de la cei mai buni actori şi regizori din Statele Unite ale Americii. „Acesta a fost cel mai important pas în cariera mea care mi-a schimbat viaţa. Este un mediu special creat pentru actori, unde putem creea, explora. Recităm, participăm la ateliere de lucru, facem schimb de bune practici pentru actori etc. E o organizaţie non-profit, la care devii membru pentru toată viaţa”, afirmă actriţa.

silvia busuioc

Traseul ei profesional de după absolvirea Liceului Spiru Haret de la Chişinău a început în oraşul Milano, Italia, unde s-a mutat împreună cu părinţii. În Italia a absolvit o facultate din domeniul comunicării, actoriei şi spectacolului. În oraşul modei a jucat, timp de doi ani, în serialul televizat „Fuoriclasse” de la televiziunea naţională Rai. A reuşit să joace în specatacole de teatru, filme de scurt metraj şi modeling.

Munceşte cu dragoste

Din anul 2012, munca Silviei Busuioc se împarte între Europa şi SUA. Munceşte, priveşte filme, citeşte cărţi, merge la lecţii, repetiţii şi participă la diverse concursuri pentru a obţine roluri în filme artistice. La Londra a jucat în filmul „Untitled” în regia lui Chris Loizou. Filmul este despre viaţa unui producător de film, despre dezamăgire, cinism, bani şi influenţă, povesteşte actriţa. Producţia va fi lansată în anul 2016, deoarece participă la Festivalul de Film de la Berlin, Germania.

Silvia Busuioc

În primăvara anului 2015, Silvia Busuioc a jucat în comedia românească „Selfie-2” în regia Cristinei Iacob. Spune că a fost extraordinar să joace într-un film în limba română, iar regizoarea îi cerea să vorbească cu accent moldovenesc, deoarece juca rolul unei fete din Republica Moldova. „Selfie-2” va rula în cinematografe din primăvara anului 2016, motiv pentru care va reveni în România. Dacă nu va prinsă cu filmările la un nou proiect cinematografic, va veni şi la Chişinău, unde nu a mai fost de doi ani.

La moment se filmează într-o serie de şapte filme de scurt metraj muzicale în SUA şi se pregăteşte de un nou rol într-un film german. Filmările în Germania vor începe în anul 2016. Silvia susţine că a învăţat limba germană pe când era la Chişinău, iar atunci nici nu bănuia că va avea nevoie de această limbă. „Am un sfat pentru toţi tinerii - învăţaţi cât mai multe limbi străine. Eu ştiu limba română, rusă, engleză, italiană şi germană”, se destăinuie actriţa născută la Chişinău.

Actoria, ca stil de viaţă

Silvia Busuioc munceşte 16 ore pe zi, dar nu oboseşte, spune ea, pentru că este condusă de pasiune şi dragoste pentru ceea ce face. „Nu e un loc de muncă, este un stil de viaţă. Îmi aduce bucurie şi oameni minunaţi care mă inspiră”, spune Silvia Busuioc.

În timpul liber practică yoga, ascultă muzică pop, clasică, retro şi folk, merge la plajă sau se plimbă prin parc. Preferă să se îmbrace simplu, elegant şi practic. Este adepta unui stil de îmbrăcăminte retro, mai ales după ce a jucat într-o producţie istorică din SUA. „În film purtam haine din anii 60 şi m-am simţit foarte bine, parcă era stilul meu. E un stil feminin şi elegant, cu siguranţă îl voi inroduce în garderoba mea. Dar depinde foarte mult de starea de spirit şi de evenimentele de peste zi”, mai adaugă Silvia. Nu are un iubit. Dar spune că pentru a-i cuceri inima, bărbatul trebuie să fie creativ, înţelegător, care ştie ce vrea şi nu este speriat să îşi urmeze visele.

Silvia Busuioc

Silvia îşi doreşte să lucreze atât în SUA, cât şi în Europa. Pe viitor vrea să realizeze proiecte în susţinerea tinerilor talentaţi din Republica Moldova, dar care nu au posibilitatea să studieze arta. „Mi-ar place să deschid o şcoală pentru tinerii care au o pasiune pentru artă. Aş vrea să lansez un program de schimb între Italia - SUA - Republica Moldova, în cadrul căruia tinerii vor obţine burse pentru a studia în străinătate muzica şi actoria împreună cu actori internaţionali. Călătoriile vă deschid mintea şi vă poate schimba viaţa”, susţine tânăra actriţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite