Social

articolul anterior articolul urmator

Ninel Revenco: COVID- 19 se va transforma într-o maladie infecţioasă respiratorie sezonieră

0
23 Apr 2021 07:54:07
Autor: Iurii Botnarenco

Coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, îndeamnă oamenii să fie prudenţi în perioada sărbătorilor pascale şi spune că la sfârşitul lunii mai este anticipat un nou val de infectări. Potrivit lui Revennco, experienţa anului trecut demonstrează că perioada sărbătorilor, când au loc reuniunile de familie, este propice răspândirii virusului, notează IPN.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare, Ninel Revenco, spune că, în timp, ar trebui să obţinem o imunitate colectivă faţă de virusul SARS-COV-2 şi să ne obişnuim cu prezenţa acestui virus.

„În acest an nu vom ieşi din situaţia excepţională în sănătate publică. Acest proces se va transforma treptat într-o maladie infecţioasă respiratorie sezonieră. Virusul nu va pleca, trebuie să învăţăm să trăim cu el, de asta toate măsurile impuse de organizaţiile internaţionale şi de autorităţile naţionale trebuie să devină lege pentru toţi”, a spus Ninel Revenco în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Mai mult, virusul suferă mutaţii severe, iar noile tulpini sunt mult mai agresive decât tulpina iniţială şi se manifestă prin forme grave ale bolii.

„Tulpinile noi care apar sunt mai virulente, se răspândesc mult mai rapid, au o contagiozitate mult mai mare şi afectează nu doar persoanele în vârstă, ci au trecut la persoanele tinere, de 30 de ani sau sub 30 de ani, şi mai grav este că sunt afectaţi şi copiii. Sunt afectaţi plămânii, rinichii şi sistemul nervos central”, a spus Ninel Revenco.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova şi-au pierdut viaţa din cauza virusului 5668 de persoane, dintre care 114 lucrători medicali.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările