Social

articolul anterior articolul urmator

Odihna de vară a copiilor în 2018 va costa orientativ 175 de lei pe zi

0
8 Feb 2018 11:22:31
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Biletele în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor, finanţate din bugetul de stat, va costa în sezonul estival 2018 orientativ 175 de lei, cu 12 lei mai mult decât în 2017, transmite IPN cu referire la un proiect de hotărâre de Guvern, supus dezbaterilor publice pe particip.gov.md.

Biletele cumpărate de Casa Naţională de Asigurări vor fi repartizate Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, care, prin intermediul centrelor sindicale teritoriale, le va distribui organizaţiilor sindicale primare.

Autorităţilor li se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate copiilor orfani, din familii monoparentale, din familii defavorizate, din familii cu trei şi mai mulţi copii, celor aflaţi sub tutelă sau curatelă şi copiilor plasaţi în servicii de tip familial, în centre de plasament temporar.

De bilete gratuite vor mai beneficia copiii cu dizabilităţi şi însoţitorii lor, copiii veteranilor de război, copiii care au obţinut performanţe la studii sau sunt învingători la olimpiadele şcolare şi extraşcolare. Autorităţilor li se mai recomandă să comercializeze doritorilor restul biletelor cu 20% din cost.

Lucrările de pregătire a taberelor trebuie să fie finalizate până la 18 mai.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va achiziţiona bilete pentru 100 de elevi din România, în baza protocolului de colaborare. Alte 300 de bilete vor fi cumpărate pentru elevii din instituţiile de învăţământ din raioanele de est şi oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei.
 
O altă sută de bilete pentru copiii din instituţiile de învăţământ din partea de est a ţării vor fi cumpărate ca urmare a deciziei comune a Grupului de experţi pe domeniul educaţiei în procesul de reglementare transnistreană.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările