Social

articolul anterior articolul urmator

Paşapoartele de tip sovietic vor fi înlocuite gratuit până la 1 septembrie 2014

1
7 Aug 2013 10:40:28
Autor: Adevărul Moldova
270.000 de paşapoarte sovietice vor fi înlocuite FOTO: Adevărul
270.000 de paşapoarte sovietice vor fi înlocuite FOTO: Adevărul

Astăzi, Guvernul a aprobat un plan de acţiuni privind schimbarea paşapoartelor sovietice cu buletine de identitate. Actualmente, 270 de mii de cetăţeni deţin documente de identitate de tip vechi.

Pentru a facilita procesul, se preconizează crearea, în caz de necesitate, a 15 locuri automatizate de muncă şi asigurarea documentării prin intermediul grupelor mobile care se vor deplasa acasă la persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, persoanele imobilizate vor putea obţine buletinul de identitate prin reprezentarea pe bază de procură. Totodată, o serie de acte necesare pentru perfectarea buletinelor, inclusiv certificatele privind grupa sanguină, vor fi eliberate gratuit.

În Planul de acţiuni se prevede implicarea societăţii civile în informarea cetăţenilor despre schimbarea documentelor, inclusiv celor de pe malul stâng al Nistrului. Pitrivit lui Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, autorităţile urmează să identifice soluţii pentru cei care vor refuza să-şi înlocuiască documentul de identitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Angela Iovu
7.08.2013, 20:07:37

Este o situatoe absolut firesca si necesara po/u ca toti cetatenii sa se bucure de aceleasi acte dar nu sa mai beneficieze de cele emis de un regim dictatorial

Modifică Setările