Social

articolul anterior articolul urmator

Programa şcolară pentru liceele din Republica Moldova va fi simplificată

1
23 Aug 2013 10:42:34
Autor: Adevărul Moldova
Elevii se plâng că au prea mult de învăţat
Elevii se plâng că au prea mult de învăţat

Programa şcolară pentru liceu va fi modificată începând cu anul academic 2015-2016, a anunţat ministrul Educaţiei, Maia Sandu. Autorităţile se gândesc să reducă numărul disciplinelor obligatorii, să integreze unele discipline conexe şi să  diversifice cursurile opţionale.

Potrivit oficialului, acum liceele au un curriculum încărcat, cu un grad scăzut de relevanţă pentru dezvoltarea profesională şi socială a copilului. „Ne dorim un proces educaţional  racordat la cerinţele pieţei muncii“, a declarat Maia Sandu, la conferinţa anuală a cadrelor didactice din Chişinău.

Preşedintele Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov, a susţinut ideea ministerului. În calitate de tată şi bunel, a remarcat că astăzi copilul nu mai vrea să meargă la şcoală deoarece programul este prea încărcat, nu mai are timp să se dezvolte în alte domenii, să se relaxeze, să meargă la o plimbare.

Directorul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din Capitală, Natalia Timofei, a menţionat că experienţele arată că atunci când elevul studiază ceea ce consideră că este util, nu se plictiseşte atât de repede şi este interesat să cunoască tot mai mult şi mai mult. De aceea, simplificarea programei şcolare ar fi oportună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

= Tenuţă Dacu dela Cetatea Tighina =
24.08.2013, 04:13:26

=== Da, drumul nostru spre Re-Unirea cu România va fi simplificat, caci majoritatea liceenilor sunt destepti si sunt in majoritate unionisti din Actiunea 2012 ! Avante !

+1 (1 vot)
Modifică Setările