Social

articolul anterior articolul urmator

REVISTA PRESEI: Voronin a fost chemat în judecată de către un cetăţean, pentru că nu i-a învățat pe comuniştii din partid să vorbească limba de stat

0
3 Feb 2011 07:01:36
Autor: adevarul
Comunistul Vladimir Voronin acuză membri ai guvernării că ar vrea să falimenteze intreprinderi de stat
Comunistul Vladimir Voronin acuză membri ai guvernării că ar vrea să falimenteze intreprinderi de stat

Un cetățean de rând îl cheamă în instanță pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru că acesta a inclus în formațiunea sa persoane care nu cunosc limba de stat. El cere ca deputații comuniști să-și depună mandatele până când nu vor învăța limba, scrie unimedia.md

"Preşedintele Partidului Comuniștilor a încălcat şi a trădat orişice prevedere referitor la limba de Stat, incluzând în formațiunea sa ocupanţi ca Constantin Starîş, Marc Tkaciuk şi Vadim Mișin, care nu posedă şi nu stimează limba de Stat, făcându-i deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova", se scrie în cererea de chemare în instanța de judecată a lui Sinigur.

Acesta solicită instanței să-i oblige pe deputații PCRM să învețe limba de stat și să-și retragă mandatele de deputat în Parlamentul Republicii Moldova până la susţinerea examenelor cu privire la însuşirea limbii de Stat, se arată în articolul publicat de Unimedia.

Declaraţiile de avere ale demnitarilor au fost examinate de reporterii de la Pro TV Chişinău. Un apartament de 1 200 de lei in Chişinau, un subsol de 70 de mii de lei şi venituri anuale de aproape 140 de mii. Este declaraţia de avere a preşedintelui interimar Marian Lupu.

Veniturile speakerului, care se mândreşte că poartă costume de la „Ionel", nu s-au modificat fata de cele înregistrate in 2009. Premierul Vlad Filat a raportat pentru anul trecut venituri totale de circa 8 milioane de lei. Dintre ele, cea mai mare parte din investiţii personale.

Ziarul de Gardă scrie că Oxana Radu va participa în calitate de «intervenient» în cadrul procesului dintre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Dorin Popovici, prin care «judecătorul din iad» încearcă să se restabilească în funcţie.

O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 2 februarie, de Curtea Supremă de Justiţie care a examinat contestarea depusă de Oxana Radu, căreia Curtea de Apel nu i-a permis anterior să fie parte în proces.

Problema şoferilor de autobuze din Bălţi, care nu au unde lucra, a fost reflectată de Publika TV. Şoferii cer administraţiei oraşului Bălţi să-i transfere la alte firme care mai activează.

Şi asta deoarece firmele pentru care lucrau au fost prinse cu multiple nereguli. Primăria din Bălţi, însă, respinge solicitarea, pe motiv că nu are nevoie de atâţia şoferi. Iar asta în timp ce locuitorii spun că în oraş se simte o criză acută în transportul public.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările