Social

articolul anterior articolul urmator

România oferă 100 de mii de euro pentru siguranţa alimentelor în Republica Moldova

1
23 Jul 2015 17:27:36
Autor: Virginia Nica
România oferă 100 000 de euro pentru siguranţa alimentelor în Republica Moldova
România oferă 100 000 de euro pentru siguranţa alimentelor în Republica Moldova

Agenţia Naţională pentru Sigurnaţa Alimentelor de la Chişinău a primit 100 de mii de euro din partea România pentru dezvoltarea activităţii instituţiei în vederea asigurării unui proces mai bun al verificării siguranţei produselor şi alimentelor.

Potrivit ipn.md, proiectul este finanţat în cadrul Asistenţei Oficiale pentru Dezvoltare, care este un instrument financiar şi de transfer de expertiză al Ministerului Afacerilor Externe al României. Un memorandum a fost semnat astăzi, 23 iulie, între ambasadorul României la Chişinău,  Marius Lazurca, şi directorul general ANSA, Iurie Carp. 
 
„Urmărim să creştem capacitatea administrativă şi operativă a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor în vederea dezvoltării unui sistem de control eficient şi de încredere de monitorizare şi raportare a bolilor la animale. Dezvoltarea unui astfel de sistem în conformitate cu standardele şi cerinţele europene reprezintă un prim-pas pentru deschiderea de noi pieţe de export pentru animalele vii şi produsele de origine animală din Republica Moldova”, a declarat ambasadorul.
 
Marius Lazurca a menţionat că obiectivul proiectului este unul direct şi simplu, şi anume creşterea capacităţii producătorilor din Republica Moldova să sporească exporturile de animale vii şi de produse de origine animală către piaţa Uniunii Europene, care de fapt este cea mai importantă piaţă pentru Moldova. „România prin Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, va sprijini autorităţile de specialitate de la Chişinău în verificarea eficienţii vaccinării la animale, dotarea cu reactivi de laborator, instruire personalului etc.”, a notat ambasadorul.
 
Diplomatul a mai spus că România va continua să sprijine Republica Moldova, şi în domeniul securităţii alimentare, dar şi în altele. La rândul său, Iurie Carp a mulţumit părţii române pentru sprijinul şi asistenţa acordată.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mandrean Paul
23.07.2015, 21:16:24

Pentru a creste capacitatea administrativa a unei Agentii Nationale,trebuie si personal bine instruit,nu numai bani.Sper ca ai nostri se gandesc si la pregatirea profesionala in Ro a angajatilor ANSA din RM.

Modifică Setările