Social

articolul anterior articolul urmator

Sinistraţii de la Comrat vor fi cazaţi într-un cămin din oraş pe perioada reparaţiilor

0
27 Feb 2017 09:43:24
Autor: Iurii Botnarenco

Autorităţile locale, dar şi locuitorii oraşului Comrat vor ajuta cele trei familii ale căror locuinţe au fost inundate în urma scurgerii apei din lacul din apropiere în râul Ialpug. Solicitat de IPN, primarul Sergiu Anastasov a spus că localnicii s-au mobilizat şi îi vor ajuta cu mobilă şi cele necesare pe sinistraţi.

Edilul a declarat că, pe perioada lucrărilor de reparaţie, familiile vor fi cazate la un cămin din oraş. Din fondul municipal vor fi alocaţi în jur de 20 de mii de lei pentru reparaţii. Pe parcursul zilei de luni, 27 februarie, la Comrat va avea loc o şedinţă cu reprezentanţii de la Apele Moldovei pentru a stabili acţiunile pe mai departe de consolidare a barajului. În anul 2002 localitatea a mai fost afectată de inundaţii.

În urma ridicării nivelului apei într-un lac de la periferia municipiului, aceasta a început să se scurgă în albia râului Ialpug. Nivelul apei în lac a început să crească după ce pe parcursul a mai multor zile au fost înregistrate temperaturi pozitive, iar zăpada a început să se topească. Echipe de pompieri au intervenit pe mai multe străzi din Comrat, ridicând diguri cu saci de nisip pentru protejarea gospodăriilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările