Social

articolul anterior articolul urmator

Statul va acoperi costurile protezelor mamare pentru femeile cu cancer şi serviciile stomatologice pentru copii

1
19 Dec 2013 14:38:29
Autor: Adevărul Moldova
Anual, circa 600 de femei din Moldova fac masectomie
Anual, circa 600 de femei din Moldova fac masectomie

Statul va acoperi costul protezelor mamare în cazul operaţiilor de reconstrucţie a sânului pentru femeile care au suferit de cancer. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, în prima lectură, de Parlament.

Autoarea iniţiativei, deputatul PLDM Liliana Palihovici, susţine că o femeie care a supravieţuit cancerului trebuie să rămână la fel de activă ca şi înaintea apariţiei acestei afecţiuni, fără să simtă complexe şi disconfort.

În 2012, în Republica Moldova se aflau la evidenţă 9.200 de paciente cu cancer mamar. Anual circa 900 de femei sunt diagnosticate cu neoplasme la sân şi aproximativ 600 dintre ele suportă tratament chirurgical (mastectomie).

De asemenea, Palihovici a propus să fie oferite asistenţă stomatologică gratuită în volum deplin copiilor cu vârsta de până la 12 ani. Deputatul a menţionat că afecţiunile dentare creează un pericol potenţial pentru sănătatea copiilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stan Patitu
19.12.2013, 15:08:18

Credeam ca articolul se refera la Romania; nu stiu de ce amestecati editiile? Oricum in Romania statul nu mai deconteaza servicii stomatologice pentru copii; iar acoperirea costurilor protezelor mamare e inca in stadiul de proiect.

Modifică Setările