Social

articolul anterior articolul urmator

Studenţii şi profesorii de la Universitatea „Ion Creangă” din Chişinău preferă cărţile „Adevărul”

0
3 Feb 2011 12:11:34
Autor: adevarul
Cărţile sunt accesibile pentru studenţi, spune Alexandru Topolenco
Cărţile sunt accesibile pentru studenţi, spune Alexandru Topolenco

Zeci de studenţi de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă"  au cumpărat cărţile „Adevărul" înainte de a merge la ore, de la cele câteva chioşcuri de ziare din faţa  instituţiei de învăţământ.

La prima oră, Alexandru Topolenco, student în anul întâi la Facultatea de  Istorie s-a grăbit să achiziţioneze „Cartea Junglei" de Rudyard Kipling. „Sunt încântat de calitatea cărţii, coperta este foarte bună, iar paginile sunt bine prinse. Am reuşit să citesc deja Marile Speranţe", spune Topolenco, care nu a pierdut până acum nicio ediţie a colecţiei „Adevărul".


Profesoara Taisia Rudenco de la aceeaşi universitate a cumpărat ziarul cu carte pentru nepoţii săi, nenăscuţi încă. „Am citit majoritatea cărţilor când eram tânără, dar acum vreau să fac colecţie pentru nepoţi. Voi păstra cărţile împachetate până când aceştia vor ajunge mari", ne mărturiseşte Taisia Rudenco.


Foto: Eduard Bâzgu/ Taisia Rudenco cumpără atât colecţia pentru maturi, cât şi cea pentru copii
Oamenii sunt bucuroşi că la 36 de lei, fac rost nu doar de carte, ci şi de un ziar de calitate în care găsesc informaţii de ultimă oră, din toate domeniile. „Cartea o duc fiicei mele, iar ziarul îl iau cu mine ca să-l citesc la serviciu, apoi îl impart şi cu colegele", spune Lilia Buştiuc, contabilă la o firmă de transport.


Foto: Contabila Lilia Buştiuc cumpără ziarul şi cartea din colecţia ”Adevărul” în fiecare joi

Următoarele cărţi pe care o puteţi procura săptămâna viitoare în toate chioşcurile din ţară sunt „Ultimul Mohican " de james Fenimore Cooper şi „Anna Karenina", de Lev Tolstoi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările