Social

articolul anterior articolul urmator

Târg de Paşti lângă Ministerul Agriculturii

0
27 Apr 2013 10:45:33
Autor: Adevărul Moldova
Un kilogram de carne de miel costa 80 de lei. FOTO Adevărul
Un kilogram de carne de miel costa 80 de lei. FOTO Adevărul

Producători de ovine şi caprine vor veni astăzi şi mâine la târgul de lângă Ministerul Agriculturii din Chişinău să comercializeze carne de miel şi de ied pentru sărbătorile pascale.

Şeful Serviciului producţie ecologică şi produse de origine din cadrul ministerului, Iurie Senic, a declarat pentru IPN că de vânzare vor fi şi alte produse alimentare. Pe lângă carne, vizitatorii vot putea cumpăra la târg lactate, făină de grâu şi porumb, ouă, carne de găină şi mezeluri de la 6 întreprinderi.

În fiecare sfârşit de săptămână, lângă sediul ministerului vin câţiva producători autohtoni ca să-şi vândă marfa. Iurie Senic a spus că asemenea târguri vor avea loc în fiecare sâmbătă şi duminică, până toamna târziu. Acum încă nu sunt producătorii de fructe şi legume, dar deja din mai aceştia sunt aşteptaţi. La târg vin şi producători din stânga Nistrului.

Preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine, Pintilii Bulgaru, a comunicat pentru IPN că în acest weekend în centrele raionale din toată ţara se fac târguri pentru comercializarea cărnii de miel şi de ied pentru Paşti. Carnea costă în jur de 80 de lei kilogramul. La târguri preţul poate să scadă cu 10 lei pentru kilogram.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările