Social

articolul anterior articolul urmator

Trei bărbaţi din Ialoveni, condamnaţi la ani grei de închisoare pentru omor, tâlhărie şi păstrare ilegală a armelor

0
21 Jul 2015 10:50:22
Autor: Adevărul Moldova
Trei bărbaţi, condamnaţi la ani grei de închisoare pentru omor FOTO simbol
Trei bărbaţi, condamnaţi la ani grei de închisoare pentru omor FOTO simbol

Trei locuitori ai raionului Ialoveni au fost condamnaţi la ani grei de închisoare după ce procurorii au demonstrat vinovăţia acestora în cazul omorului intenţionat a unei femei din sectorul Ciocana din Chişinău.

Crima a fost săvârşită pe 16 decembrie 2014. Atunci, trei locuitori ai raionului Ialoveni au asasinat o femeie pe strada Igor Vieru din Capitală. Potrivit procurorilor, inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, având scopul de a o deposeda de geantă. Aceştia au planificat din timp comiterea crimei.
 
Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil într-o direcţie necunoscută. În urma leziunilor grave pricinuite, victima, în vârstă de 35 de ani, a decedat pe loc.
 
În cadrul acţiunilor realizate de Procuratura sect.Ciocana, de comun cu Ministerul Afacerilor Interne, au fost identificaţi autorii crimei, iar în ianuarie 2014 inculpaţii au fost reţinuţi. Aceştia s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Ialoveni, cu vîrstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, anterior judecaţi.
 
Cei trei au fost condamnaţi la 25, 14 şi, respectiv, 12 ani închisoare. Sentinţa a fost pronunţată pentru comiterea omorului intenţionat, tâlhărie, purtare şi păstrare ilegală a armelor.
 
Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 mii lei. În continuare, făptuitorii au împărţit banii şi bunurile materiale sustrase, folosindu-le în scopuri personale.
 
Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 368 mii lei.
 
Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările