Social

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat din Chişinău va petrece 15 ani după gratii pentru că a obligat două adolescente să practice prostituţia

0
20 Dec 2019 13:07:19
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Un bărbat din Chişinău a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru recrutarea şi adăpostirea a două adolescente în scop de exploatare sexuală, activitate care-i genera acestuia profit financiar.

Faptele investigate de procurori au avut loc în anul 2017. Victimele aveau vârsta de 15 şi respectiv 16 ani şi erau în situaţie financiară complicată (iar una din ele era orfană). 

Bărbatul le-a adăpostit în apartamentul în care locuia, din motiv că acestea erau în căutarea unei locuinţe pe care să o poată închiria la un preţ mai mic. Aşa cum nu aveau oferte de muncă în acea perioadă, inculpatul le-a implicat în practicarea prostituţiei. Atunci când adolescentele nu voiau să întreţină relaţii sexuale ori să consume alcool, acesta le agresa verbal şi fizic.

Acestea lucrau pe timp de noapte şi deserveau a câte 2-3 clienţi, iar în schimb primeau 300 lei. Taxa pe care o plătea un client, însă, era de 800 lei pe oră, iar banii îi primea inculpatul. Clienţii apelau la serviciile acestora după ce consultau diverse pagini electronice pe care inculpatul publica anunţurile şi le aducea pe victime cu taxiul la fiecare client.

Însă, după o perioadă de patru luni de exploatare sexuală, una din adolescente a depus plângere la autorităţi, iar bărbatul a fost reţinut şi plasat în arest, la solicitarea procurorilor. 

Acesta nu şi-a recunoscut vina şi a comunicat că lucra în construcţie, iar seara cu acestea ieşea în oraş, dar nu le exploata sexual. În acest sens, procurorii s-au confruntat cu repetate contestări în instanţa de judecată din partea acestuia, însă audierile lui şi ale victimelor, declaraţiile martorilor şi multe alte elemente ale materialului probatoriu au dus la condamnarea acestuia de către Curtea de Apel Chişinău. După decizia judecătorilor, bărbatul a fost escortat direct în penitenciar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările