Social

articolul anterior articolul urmator

Un grup de iniţiativă cheamă cetăţenii să iasă duminică la un protest în PMAN: „Dodon este la etapa finală a acaparării întregii puteri”

5
26 Feb 2020 15:38:14
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Un grup de iniţiativă cheamă cetăţenii să participe duminică, 1 martie, la o manifestaţie în scopul consolidării societăţii civice din Republica Moldova. Doritorii sunt aşteptaţi la ora 12.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a se exprima asupra a ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova.

Ex-parlamentarul şi unul dintre semnatarii declaraţiei de independenţă, Andrei Baştovoi, a spus într-o conferinţă de presă la IPN că, urmărind evoluţiile din ţară, constată o stare de lucruri „asemănătoare uneia din vremea revoluţiei”. Partidele de la guvernare „fac jocuri cu tentă criminală”, iar cele de opoziţie „nu ştiu care sunt mai corect orientate către interesele cetăţenilor”. „Igor Dodon este la etapa finală a acaparării întregii puteri. Noi ne mişcăm direct în prăpastie, cu paşi vertiginoşi”, a spus Andrei Baştovoi.

Valentin Eşanu, om de afaceri, a declarat că iniţiativa organizării manifestaţiei îi aparţine şi a fost luată după ce a făcut o analiză a stării de lucruri din ţară, în sectorul economic, justiţie. „Scopul nostru este să ajungem la alegeri anticipate şi la demisia guvernului, deoarece este un guvern corupt, care a participat la diferite scheme, inclusiv furturi”, a spus Valentin Eşanu.

Deputatul primului Parlament, Alexandru Arseni, a menţionat că deputaţii anilor 1990 susţin consolidarea şi crearea unui front comun pentru „a salva” societatea din Republica Moldova. „Avem viziuni clare şi doleanţe de a trăi mai bine, în siguranţă”, a spus Alexandru Arseni.

Ion Eşanu, student, medic rezident, a chemat tinerii să vină la protest. „Republica Moldova este un stat frumos, care trebuie să înflorească, nu să ajungă în râpă”, a spus tânărul.

Organizatorii spun că aşteptările lor de la acţiune nu sunt mari, dar optimiste. Timpul rămas pentru a mobiliza cetăţenii este scurt, dar vor să fie auziţi de către cetăţeni.

https://www.ipn.md/ro/un-grup-de-initiativa-cheama-cetatenii-sa-iasa-duminica-7967_1071772.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stroe Orheianu
26.02.2020, 15:46:24

Poporul Rep.Moldova are un singur viitor frumos: unirea cu Romania !!

+1 (1 vot)
zbucium ion
27.02.2020, 19:54:39

"UNIREA"pentru R.Moldova inseamna "SUICID". Slugoii, marionetele, cozile de topor "unioniste" propaga "SUICIDUL" R.Moldova, cheama la "suicid" - pana cand le va batei ceasul si singuri isi vor face comandul.

-2 (2 voturi)
Dănănae Dumitru
26.02.2020, 18:35:44

în r. Moldova este nevoie de multe opinii si partide insa principala cerinta trebuie sa fie ca directia unde merjem sa fie spre europa, împreună cu europa si fara dodon si rusea

+1 (1 vot)
zbucium ion
27.02.2020, 20:04:46

Cum pot sa duca spre UE - cei care s-au pupat cu Kozak si au predat RM in bratele Rusiei, aducandu-i pe socialisti la putere pe multi-multi ani? Isi imagineaza cineva ca tot ei vor debarca PSRM-ul si pe Dodon de la carma tarii? NU-I LOGIC ca tot ei sa faca si una, si alta. E faranicie. Mai degraba il vor ajuta pe Dodon in turuldoi sa castige tot el al doilea mandat.

-2 (2 voturi)
zbucium ion
27.02.2020, 19:50:12

REVOLUTIA "babelor si mosnegilor", caci tineri n-au de unde lua. Le mai da Dodon la Pasti inca 700 lei cadou si aceata "revoliute" a Maiei si a lui Andrii isi da "obstescul sfarsit".

-2 (2 voturi)