Social

articolul anterior articolul urmator

Vacanţa de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidenţiale

0
19 Sep 2020 16:19:35
Autor: Iurii Botnarenco

Vacanţa de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidenţiale din 1 noiembrie. În loc de nouă zile, cum este prevăzut, elevii ar putea să stea acasă zece zile. În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Educaţiei, Igor Şarov, a explicat că, după scrutin, va fi nevoie de dezinfectarea spaţiilor în care se vor organiza secţiile de votare, transmite IPN.

„În cazul în care vor fi alegeri în şcoli, poziţia noastră este următoarea: în zilele de sâmbătă şi duminică, în ajunul alegerilor, ele vor activa. În ziua de luni, când trebuie să fie preluat, după vacanţă, procesul de studii, noi vom prelungi vacanţa, dând astfel posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spaţii”, a spus ministrul.

Cât priveşte eventualitatea organizării turului doi al alegerilor, în data de 16 noiembrie, Igor Şarov a menţionat că vor fi analizate diferite scenarii. „Contează foarte mult să păstrăm spaţiile şcolilor în aşa fel încât ele să fie dezinfectate imediat în ziua după alegeri”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Igor Şarov, există probabilitatea ca pe 17 noiembrie, în ziua de după alegeri, elevii să aibă din nou o zi de vacanţă. ,,Vom găsi posibilităţi, dar nu mă lansez în diferite ipoteze”, a adăugat Igor Şarov.

Potrivit structurii anului şcolar 2020-2021, aprobată de MECC, vacanţa de toamnă începe pe 24 octombrie şi se încheie pe 1 noiembrie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările