Social

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Câţiva tineri, reţinuţi după ce au înscenat o răpire în oraşul Bălţi

0
24 Sep 2020 10:20:55
Autor: Iurii Botnarenco

Locuitorii oraşului Bălţi care se aflau în seara de miercuri, în jurul orei 18:50, pe strada Ştefan cel Mare, au trăit clipe de groază. Sub ochii lor a apărut un Mercedes negru, cu numere străine de înmatriculare, din care au ieşit doi bărbaţi cu cagule pe cap, înarmaţi cu un automat „Kalaşnikov”şi un pistol, răpind o tânără dintr-o staţie de aşteptare.

Ţinând cont de gravitatea cazului şi riscul la care era expusă persoana răpită, dar şi alţi localnici, au fost implicate la maxim toate forţele de ordine pentru identificarea automobilului şi reţinerea persoanelor.

În scurt timp, maşina a fost identificată şi stopată pe o stradă din Bălţi. În ea se aflau patru tineri şi fata „reţinută”.

Aceştia au vârstele cuprinse între 16 şi 24 de ani şi sunt originari din raioanele Sîngerei şi Ştefan Vodă.

Tinerii aveau la ei un un obiect asemănător cu un automat „Kalaşnikov” şi un pistol (ambele din plastic), precum şi trei cagule negre, din material textil.

Persoanele au fost însoţite la IP Bălţi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Tinerii au declarat oamenilor legii că au încercat să facă un experiment social, pentru a verifica vigilenţa cetăţenilor în asemenea situaţii. Poliţiştii au mai stabilit că respectivii au mai înscenat pe străzile din Bălţi încă trei asemenea cazuri.

Patru dintre ei au fost reţinuţi în baza art.166 CPP pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul alin.2 din art.287 Cod penal al Republicii Moldova (huliganism).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările