Social

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Olandezii difuzează un reportaj cutremurător despre bătrânii singuratici din satele Moldovei, care riscă să moară de frig

0
20 Dec 2011 13:20:16
Autor: Eugenia Pogor
Anastasia Răzmeriță, una dintre protagonistele campaniei sociale
Anastasia Răzmeriță, una dintre protagonistele campaniei sociale

Postul olandez MAX TV a difuzat un reportaj emoționant despre bătrânii singuratici din satele Moldovei. În colaborare cu o fundație de caritate internațională, televiziunea a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru sărmanii bătrâni, care riscă să înghețe în casele lor șubrede pe timp de iarnă.

Jurnaliștii olandezi prezintă poveștile a trei pensionari din raionul Fălești uitați de copiii lor. Anastasia Răzmeriță din Prodăneștii Vechi, bunăoară, are șapte copii împrăștiați prin lumea mare. Femeia trăiește într-o locuință distrusă cu soba stricată, care poate fi numită mai degrabă un șopron decât casă. Impresionat de povestea bătrânei, jurnalistul olandez îi oferă mănușile sale, iar mătușa îi mulțumește printre lacrimi.

Campania „Ajutor de iarnă" este desfășurată al treilea an consecutiv de fundația „MAX maakt mogelijk" (MAX face posibil). Organizatorii atenționează că în Europa de Est iernile sunt lungi și aspre, iar vârstinicii care trăiesc în case șubrezite și fără încălzire riscă să digere sau chiar să moară de frig. Cu ajutorul donațiilor internaționale, ei vor să ajute acești bătrâni, să-i aprovizioneze cu cărbune, să instaleze uși, ferestre și să le ofere îngrijire la domiciliu.

Fundația „MAX maakt mogelijk"a deschis mai multe centre pentru îngrijirea persoanelor în etate în Moldova, România, Ucraina, Kosovo și Pakistan.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările