Social

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Poliţa medicală, inutilă pentru 80% dintre deţinători. „Trebuie să beneficieze de recompense”

0
22 Dec 2015 11:46:40
Autor: Virginia Nica
80% din moldovenii care deţin poliţă medicală nu folosesc serviciile acoperite
80% din moldovenii care deţin poliţă medicală nu folosesc serviciile acoperite

Institutul pentru Politici şi Reforme Europene anunţă că 80 la sută din moldovenii asiguraţi medical nu au utilizat niciodată  serviciile medicale acoperite de poliţa medicală pe parcursul ultimului an şi propune ca aceştia să fie recompensaţi.

Potrivit unui comunicat al IPRE, este necesar să fie creat un sistem de recompense pentru sănătate, care să stimuleze  cetăţenii să-şi menţină modul sănătos de viaţă.
Astfel, experţii IPRE au lansat, pe 21 decembrie curent, cel de-al optulea spot grafic, în care propun câteva exemple prin care cei mai conştiincioşi asiguraţi ar putea fi recompensaţi prin acordarea gratuită a poliţei de asigurare pe un termen prestabilit, abonamente la săli de sport, bazine de înot şi alte măsuri de menţinere a unui mod de viaţă sănătos.

„IPRE consideră că recompensele pentru sănătate sunt o investiţie într-o societate sănătoasă, deci şi într-o economie mai favorabilă. Astfel,  cheltuielile publice pentru intervenţii medicale şi tratamente vor fi diminuate, iar banii pe care-i plătim în fondurile asigurărilor obligatorii  vor fi direcţionaţi spre activităţi de profilaxie şi alte măsuri de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire” susţin reprezentanţii Institutului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările