Social

articolul anterior articolul urmator

Video Cum Tinerii Moldovei te invită să te declari român la recensământ

3
22 Apr 2014 19:15:11
Lulea Marius Dorin
În imagine unul din Voluntarii Tinerii Moldovei. Întreg materialul Video în corpul articolului.
În imagine unul din Voluntarii Tinerii Moldovei. Întreg materialul Video în corpul articolului.

În luna Mai va avea loc în Republica Moldova campania de Recensământ a populaţiei. Pentru că în anul 2004 acesta a fost fraudat de către guvernarea comunistă, Asociaţia Tinerii Moldovei a decis să ducă o corectă campanie de informare: Vorbesc Româneşte, Sunt Român!.

Peste 1000 de voluntari, Tineri din Republica Moldova, se implică în campania de informare enunţată mai sus. Ea se va desfăşura pe tot teritoriul celui de al doilea stat românesc şi are drept principal scop informarea cetăţenilor asupra dreptului lor legal de a se declara români.

În afara de campania de informare va avea loc şi o numărătoare paralelă a celor care se vor declara români, în acest fel existând un indice de control asupra rezultatelor recensământului şi o modalitate de a determina dacă datele vor fi corect prezentate sau nu.

Precizez că cu doar două săptâmâni înainte de începerea Campaniei numărul de recenzori înscrişi era de sub 30% din necesar, ceea ce ridică multe întrebări asupra capacităţii Institutului de Statistică de a lucra corect.

Mai multe informaţii despre campanie pe Tinerii.MD

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

andyON
25.04.2014, 10:17:59

O astfel de campanie este binevenita. E bine si ca se face o numaratoare paralela. Doar ca oamenii vor fi indusi in eroare de chestionarele de la recensamant, acolo unde etnia si nationalitatea sunt trecute pe aceeasi pozitie, respectiv "nationalitate/apartenenta etnica." Nu este deloc corect asa. Nu-mi dau seama daca este o eroare sau pur si simplu o capcana in care foarte multi repondenti vor cadea foarte usor. Etnia si nationalitatea sunt doi termeni diferiti, care desemneaza doua lucruri diferite . Asa ca, la recensamant, atunci cand completati chesionarul, nu uitati ca moldovenii sunt romani si vorbesc limba romana.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
1.05.2014, 09:15:23

Comentariu considerat abuziv.

ion sbucium
5.05.2014, 13:30:37

ONG-urile din RM nu au dreptul de a folosi in titulatura numele"Moldova", deci e un ONG care nu are Statut ÎNREGISTRAT la Ministerul Justiției al RM, in care sa fie fixate SCOPURILE, DIRECȚIILE de ACTIVITATE, îndatorirea de a respecta Constituția si Legislația RM. Deci daca nu are ADEVERINȚA de înregistrare - aceasta formațiune, mișcare sau ONG - NU ARE DREPTUL de a activa pe teritoriul SUVERAN al R.Moldova si a răspândi materiale, chemări etc. Daca acțiunile sale urmăresc RĂSTURNAREA ORDINII CONSTITUȚIONALE LEGALE de drept in RM, nerespectarea Constituției si constituie un PERICOL pentru SECURITATEA NATIONALA ( adica a Națiunii Moldave a RM) - liderii acestei organizații pot fi sancționați si dați in urmărire. Chemările,apelurile actuale urmăresc CORUPEREA NATIONALA a cetățenilor R.Moldova si a REZULTATELOR RECENSĂMÂNTULUI in R.Moldova fata de care partidele si ONG-urile din Romania nu au dreptul de a se pronunța, a se amesteca. Rusia cheamă populația regiunilor de Est si de Sud ale Ucrainei la REFERENDUMURI pentru a justifica RUPEREA lor de la Ucraina si "unirea", alipirea la Rusia, iar acești "Tinerii Moldova" cheamă ca cetățenii LEGITIMAȚI la RECENSĂMÂNT cu acte de MOLDOVENI sa se declare (la comanda României) drept cetățeni ai unui alt stat - "ROMANI" - pentru ca Romania sa înainteze PRETENȚIILE TERITORIALE EXPANSIVE de "unire" a teritoriului R.Moldova (locuit de "romani") la Romania, cu LICHIDAREA Statului R.Moldova. Acțiunile "fratelui mai mare" rus fata de Ucraina si cele ale "fratelui mai mare" roman fata de R.Moldova - au același caracter AGRESIV, SUBVERSIV, OCUPATIONIST.

Modifică Setările