13 şcoli şi trei grădiniţe din Capitală vor rămâne închise în prima zi de şcoală. Ce soluţii s-au găsit pentru părinţii care nu-şi pot ţine copiii acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 şcoli şi trei grădiniţe din Bucureşti vor rămâne luni închise fiindcă lucrările pentru reabilitarea clădirilor nu s-au încheiat. Unităţile de învăţământ propun realocarea elevilor care nu pot sta acasă în alte şcoli şi grădiniţe.

Grădiniţa nr. 35 şi grădiniţa nr.53 vor începe cursurile pe 23 septembrie. Iar două grupe din cadrul şcolii gimnaziale nr. 13 îi vor primi pe micuţi începând cu 16 septembrie. 

„La nivelul municipiului Bucureşti, am înregistrat până astăzi trei solicitări din partea unor unităţi de învăţământ pentru a decala începutul anului şcolar. Este vorba de trei unităţi de învăţământ preşcolar, grădiniţă nr. 35, grădiniţă nr. 53 şi două grupe de program normal din cadru grădiniţei şcolii gimnaziale nr. 13. În primele două cazuri cursurile vor începe în dată de 23 septembrie, în ultima situaţie cursurile vor începe pe 16 septembrie.

Vizavi de această situaţie am organizat şedinţe cu părinţii la aceste unităţi de învăţământ. Acolo unde părinţii ne-au informat că nu găsesc soluţii pentru copii în această perioada de una sau două săptămâni, în mod individual, punctual, în funcţie de apropierea de domiciliu a unităţilor respective, le-am oferit posibilitatea de a duce copiii în alte grădiniţe. Nu doar la nivelul sectorului 4, ci şi la nivelul altor sectoare s-a adoptat această soluţie de relocare a efectivelor de elevi în alte spaţii, astfel încât ei să poată să înceapă şcoală în 9 septembrie”, a precizat inspectorul general al Bucureştiului, Ioana Neacşu, potrivit ziare.com.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite